“USŁUGI GASTRONOMICZNE NA POTRZEBY OŚRODKA SZKOLENIOWO-WYPOCZYNKOWEGO W PORAŻYNIE w 2019 roku”.- II postępowanie
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest obsługa gastronomiczna obejmująca przygotowywanie, wydawanie oraz w razie potrzeby dostarczanie uczestnikom organizowanych szkoleń, narad, spotkań roboczych oraz konferencji, posiłków (śniadanie, obiad, kolacja), serwisów kawowych oraz menu okolicznościowego, oraz obsługa innych zdarzeń organizowanych na zlecenie Nadleśnictwa Grodzisk – narad, konferencji, spotkań okolicznościowych i roboczych, innych szkoleń – organizowanych w Ośrodku Szkoleniowo- Wypoczynkowym w Porażynie w oparciu o udostępnioną odpłatnie powierzchnię użytkową. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ. Skład oraz gramatura posiłków, serwisów kawowych oraz menu okolicznościowego została określona w załączniku nr 1 A i 1 B do SIWZ. Zestawy posiłków w zakresie tego samego rodzaju posiłku (śniadanie, obiad, kolacja) lub menu okolicznościowego mogą być modyfikowane poprzez zmianę produktu na produkt z innego zestawu posiłku. 3. Planowana ilość posiłków, serwisów kawowych oraz menu okolicznościowego, która powinny zostać wydana uczestnikom w okresie 12 miesięcy została wskazana w załączniku nr 3 do SIWZ – Kosztorys ofertowy. Zamawiający nie gwarantuje wykorzystania wskazanej ilości posiłków - Wykonawca nie będzie z tego tytułu zgłaszał roszczeń. 4. Zamawiający jest uprawniony zlecić Wykonawcy dodatkowy zakres rzeczowy obejmujący czynności analogiczne, jak opisane w opisie przedmiotu zamówienia (dalej: „Opcja”). Przedmiotem Opcji mogą być wszystkie lub niektóre z czynności opisanych w opisie przedmiotu zamówienia w szczególności: posiłki (śniadanie, obiad, kolacja), serwisy kawowe lub menu okolicznościowe. Zamawiający nie jest zobowiązany do zlecenia prac objętych przedmiotem Opcji, a Wykonawcy nie służy roszczenie o ich zlecenie. Prace będące przedmiotem Opcji mogą zostać zlecone na wartość do 20 % wartości przedmiotu zamówienia określonej zgodnie z § 12 wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ. 5. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 7. Zgodnie z uregulowaniem zawartym w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, Zamawiający wymaga przez cały okres realizacji umowy zatrudnienia na podstawie umowy o pracę (art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. - Kodeks pracy - Dz. U. z 2016 r. poz.1666 z późn. zm.) przez Wykonawcę lub podwykonawcę wszystkich osób skierowanych do realizacji niniejszego wykonujących czynności przygotowania posiłków. 8. Wymagania w zakresie zatrudnienia: 1. Sposób dokumentowania zatrudnienia: a) wykaz pracowników zatrudnionych przy realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę, który stanowił będzie załącznik do umowy zawartej na podstawie dokonanego przez Zamawiającego wyboru oferty Wykonawcy w przedmiotowym postępowaniu, b) oświadczenie osób, o których mowa w pkt a), że są zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy, przez cały okres realizacji zmówienia przedstawiane przez Wykonawcę w terminie 7 dni od dnia zawarcia umowy na podstawie dokonanego przez Zamawiającego wyboru oferty Wykonawcy w przedmiotowym postępowaniu. 2. Uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a ustawy Pzp: Zamawiający na każdym etapie realizacji przedmiotu zamówienia będzie uprawniony do kontroli oraz żądania od Wykonawcy lub podwykonawcy przedstawienia dowodów zatrudnienia osób, o których mowa w pkt. 8. Wykonawca na każde pisemne wezwanie Zamawiającego zobowiązany będzie do przedstawienia w terminie przez niego wskazanym dowodów zatrudnienia ww. osób, w szczególności: zanonimizowanych kopii umów o pracę lub potwierdzenia odprowadzenia składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne. 9. Sankcje z tytułu niespełnienia wymagań w zakresie zatrudnienia: Nieprzedstawienie przez Wykonawcę dokumentów o których mowa w pkt 8 będzie równoznaczne z niespełnieniem przez Wykonawcę wymagań w zakresie zatrudnienia. a) w przypadku nie przedstawienia w terminie dokumentów, o których mowa w pkt 8 ust. 1 pkt a) lub b) Wykonawca każdorazowo zapłaci Zamawiającemu karę w wysokości 1.000 zł, b) w przypadku nie przedstawienia po wezwaniu przez Zamawiającego oświadczenia, o którym mowa w pkt 8 ust. 1 pkt b) lub po dwukrotnym wezwaniu Wykonawcy przez Zamawiającego do złożenia dowodów, o których mowa w pkt 8 ust. 2, Zamawiający może od umowy odstąpić i naliczyć karę umowną w wysokości 10 % całkowitego wynagrodzenia brutto określonego w umowie zawartej na podstawie dokonanego przez Zamawiającego wyboru oferty Wykonawcy w przedmiotowym postępowaniu. 10. W przypadku rozwiązania stosunku o pracę przed upływem okresu określonego w ust. 7 Wykonawca zobowiązany będzie do zatrudnienia innej osoby, z zachowaniem wszystkich wymagań określonych w pkt 8.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
21.12.2018 | 08:30
» Location
Lasówki 1
Grodzisk Wielkopolski 62-065
Województwo: wielkopolskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe, Nadleśnictwo Grodzisk
Lasówki 1
Grodzisk Wielkopolski 62-065
Województwo: wielkopolskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.