Świadczenie usługi w zakresie cateringu w formie śniadania oraz dwudaniowego obiadu dla 12 osób przebywających w Ośrodku Edukacyjni-opiekuńczym dla osób niepełnosprawnych Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego im. dr S. Jasińskiego w Zakopanem, ul. Ciągłówka 9
» Notice description
3.1) Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu w formie śniadania oraz dwudaniowego obiadu dla 12 osób przebywających w ośrodku edukacyjno-opiekuńczym dla osób niepełnosprawnych usługa obejmuje:
1. dostawę posiłków w dniach roboczych od poniedziałku do piątku, śniadanie dostarczane na godzinę 8:00, obiad dostarczany na godzinę 12:30
2. posiłki będą dostarczane do Wojewódzkiego Szpitala Rehabilitacyjnego im. dr S. Jasińskiego w Zakopanem w ilości max. 12 zestawów dziennie – zamówienie będzie każdorazowo ustalane co do ilości dla osób o specjalnych wymaganiach żywieniowych w dniu poprzedzającym dzień dostawy, zamówienie na poniedziałek będzie potwierdzane w piątek. Wykonawca uwzględni te informacje i dostarczy odpowiednią ilość posiłków dostosowanych do potrzeb tych osób.
3. Przygotowywanie posiłków odbywać się z produktów zakupionych przez Wykonawcę.
4. Usługa obejmuje przygotowanie posiłków z produktów świeżych, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25.08.2008r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (dz. U. 2017r. poz. 149) rozporządzeniach wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACP, zasad żywienia dietetyki stosowanej opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia.
5. Posiłki będą przygotowywane w oparciu o jadłospis żywieniowy przygotowany przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego i uwzględniać będzie następujące warunki:
a) wśród osób, dla których przygotowane są posiłki mogą znajdować się między innymi osoby chore na cukrzyce, schorzenia wątroby, schorzenia jelit i inne diety, wobec czego posiłki powinny być zróżnicowane pod kątem potrzeb żywieniowych tych osób z uwzględnieniem punktu 2. Poniżej,
b) posiłki nie mogą być przygotowane z produktów głęboko mrożonych, produktów instant
c) w skali tygodnia posiłki nie mogą się powtarzać
d) posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej (około 1800 kcal)
e) wykorzystanie produktów świeżych o wysokiej jakości (chude wędliny, mięsa)
f) w skład każdego z posiłków wchodzić będą:
ŚNIADANIE:
pieczywo mieszane min.(120 g), masło min. (20 g), wędliny/sery/ryby/jaja w ilości nie mniejszej niż 120 g, świeże warzywa, np. pomidory, ogórki, sałatki warzywne, rzodkiew min.(100g), cytryna), napoje gorące (herbata/kawa/mleko min. (250ml), cukier min. 10g oraz dodatku np. jogurt naturalny, owoc,min. (120 g)
OBIAD:
Zupa min. (450 ml) wykonana ze świeżych warzyw z dodatkiem śmietany, z makaronem/ziemniakami/ryżem i zieleniną.
Drugie danie: mięso/ryby/jaja min. (150g), ziemniaki/kasza/ryż min. (200g), dodatek warzywny min. (150g) (np. surówka z marchwi, buraki, mizeria, surówka z kapusty, pomidory) lub dania mączne (placki, bliny, kluski, pierogi (ruskie, z mięsem, z owocami itp.) min. (400 g )z dodatkiem warzywnym (jak wyżej) oraz kompot wykonany z owoców sezonowych min. (200 ml.).
Dodatek do obiadu: owoce, ciasto, budyń, kisiel, galaretka z owocami, jogurt. min. (150g)
6. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości zamawianych posiłków tj: zmiejszenie odo 20 % szacunkowej ilości posiłków w trakcie trwania umowy, Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie w tym o zapłatę z tytułu niezrealizowanej części zamówienia jak również nie może być ono podstawą do odmowy wykonania zamówienia.
7. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków pod wskazany adres i we wskazanym terminie zgodnie z harmonogramem dostarczanym przez Zamawiającego w odpowiednio przeznaczonych do tego tego celu pojemnikach termoizolacyjnych lub styropianowych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem.
8. Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godz. 12:00 jadłospis na kolejny tydzień ze wskazaniem gramatury posiłków. Jadłospis będzie zaakceptowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb uczestników, z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego.
9. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonanie przez siebie i podwykonawców usługi.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
18.07.2018 | 12:30
» Location
ul. Ciągłówka 9
Zakopane 34500
Województwo: małopolskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny im. dr S. Jasińskiego w Zakopanem
ul. Ciągłówka 9
Zakopane 34500
Województwo: małopolskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.