Usługa przewozu termosów z przygotowanym posiłkiem oraz artykułów spożywczych ze Żłobka nr 10 przy ul. Henryka Brodatego 17 we Wrocławiu do Żłobka nr 9 przy ul. Wrońskiego 13d we Wrocławiu. Znak postępowania ZP-39/WZŻ/2017
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest:
1. Usługa przewozu termosów z przygotowanym posiłkiem oraz artykułów spożywczych
ze Żłobka nr 10 przy ul. Henryka Brodatego 17 we Wrocławiu do Żłobka nr 9 przy ul. Wrońskiego 13d we Wrocławiu.
2. Umowa obowiązuje od 1 sierpnia 2017 r. do 29 grudnia 2017 r. Przewozy odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do piątku.
3. Maksymalną ilość dni, w których realizowana będzie usługa przewozu posiłków w poszczególnych miesiącach przedstawia poniższe zestawienie:
3.1. Sierpień 2017 r. – 22 dni,
3.2. Wrzesień 2017 r. – 21 dni,
3.3. Październik 2017 r. – 22 dni,
3.4. Listopad 2017 r. – 21 dni,
3.5. Grudzień 2017 r. – 18 dni,
4. Zestawienie półroczne przewozów zawiera Załącznik nr 3 do SIWZ. Łączna ilość dni, w których realizowana będzie usługa przewozu posiłków wynosi 104.
5. Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za faktycznie wykonaną liczbę transportów
6. Sposób wykonania przedmiotu umowy:
Wykonawca odbiera 6 pustych termosów ze Żłobka nr 9 przy ul. Wrońskiego 13d, przewozi je do Żłobka nr 10 przy ul. Henryka Brodatego 17 we Wrocławiu, w miejsce wskazane przez pracowników żłobka. Pracownicy żłobka nr 10 napełniają termosy oraz przygotowują artykuły spożywcze. Wykonawca przenosi i przewozi napełnione termosy oraz przygotowane artykuły spożywcze do Żłobka nr 9 przy ul. Wrońskiego 13d na godzinę 11.00. Za załadunek oraz rozładunek termosów odpowiada Wykonawca.
7. Wykonawca zobowiązany jest świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z przepisami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2017. 149 t.j. z dnia 2017.01.24) oraz Rozporządzenia ( WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
8. Wykonawca musi dysponować co najmniej 1 środkiem transportu do realizacji niniejszego zamówienia, spełniającym wymagania sanitarno-epidemiologiczne oraz odpowiadającym przepisom o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
9. Środek transportu musi posiadać co najmniej:
1) konstrukcję i wyposażenie zapewniające ochronę przed zanieczyszczeniem i utrzymanie odpowiedniej jakości zdrowotnej przewożonych środków spożywczych;
2) powierzchnię ładunkową dostosowaną do przewozu gotowych posiłków w opakowaniach transportowych i konstrukcję umożliwiającą łatwe utrzymanie czystości i porządku, a także dezynfekcję.
10. Transport posiłków będzie się odbywał w temperaturze zapewniającej odpowiednią jakość zdrowotną przewożonych posiłków oraz artykułów spożywczych.
11. Wykonawca wykona niniejszą umowę z należytą starannością, zgodnie z przepisami jak w pkt.7 oraz BHP oraz sanitarno-epidemiologicznymi w zakresie zbiorowego żywienia.
12. Wykonawca zobowiązany jest przez czas realizacji niniejszej umowy posiadać decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków w zbiorowym żywieniu. Ponadto wszyscy pracownicy Wykonawcy biorący udział w realizacji przedmiotu zamówienia, i Wykonawca w przypadku osobistej realizacji przedmiotu zamówienia, muszą posiadać aktualną książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych.
13. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia ( przed podpisaniem umowy) zaświadczenia o wpisie zakładu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
14. Wykonawca zobowiązuje się do dbania o czystość środka transporty wraz z prowadzeniem książki mycia i dezynfekcji tego środka transportu oraz do okazania na każdą prośbę osobom upoważnionym przez Zamawiającego do realizacji przedmiotu zmówienia , książki mycia i dezynfekcji pojazdu. Wykaz osób odpowiedzialnych za realizację umowy zawiera § 9 ust 1 projektu umowy.
15. Wynagrodzenie brutto za dany miesiąc stanowić będzie iloczyn dni, w których odbywały się przewozy w danym miesiącu oraz ceny jednostkowej za 1 dzień brutto.
16. Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za skutki spowodowane niewykonaniem lub nienależytym wykonaniem przedmiotu umowy, w tym prawidłowości wykonania czynności mycia i dezynfekcji środka transportu oraz prowadzenia książki mycia i dezynfekcji.
17. Wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia tj.: odbiór termosów oraz artykułów spożywczych ze Żłobka nr 10; przewóz termosów oraz artykułów spożywczych ze Żłobka nr 10 do Żłobka nr 9; rozładunek i transport termosów i artykułów spożywczych do Żłobka nr 9, zostaną wykonane przez osoby zatrudnione przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę.
18. Zapis pkt. 17 nie ma zastosowania w przypadku realizacji przedmiotu zamówienia osobiście przez Wykonawcę, jako przedsiębiorcę wpisanego do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej.
19. Wykonawca bez zgody Zamawiającego nie może zlecać wykonywania obowiązków wynikających
z zakresu prac z art. osobom trzecim. Niniejszy zapis nie dotyczy czynności mycia i dezynfekcji środka transportu.
20. Zamawiający wymaga aby Wykonawca by ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej i przekazał dowód ubezpieczenia Zamawiającemu najpóźniej w dniu podpisania umowy.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
25.05.2017 | 10:00
» Location
ul. Fabryczna 15
Wrocław 53-609
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Wrocławski Zespół Żłobków
ul. Fabryczna 15
Wrocław 53-609
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.