Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja do oddziałów szpitalnych. Wszystkie elementy usługi muszą być zgodne z procedurami systemu Analizy Ryzyka i Kontroli Punktów Krytycznych (HACCP) oraz Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225).
1.Przedmiot zamówienia w szczególności obejmuje:
- kompleksowe przygotowywanie posiłków z surowców Wykonawcy,
- przygotowanie posiłków w ilościach wynikających z ilości hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz Instytutu Matki i Dziecka,
- dostarczanie posiłków wózkami Wykonawcy do oddziałów szpitalnych - kuchenek oddziałowych,
- odbiór odpadów pokonsumpcyjnych.
2.Przygotowywania posiłków zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg. Instytutu Żywienia Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia.
3.Posiłki dla pacjentów przebywających w oddziałach szpitalnych przygotowuje kuchnia główna w pomieszczeniach Zamawiającego Łowicz, ul. Ułańska 28.
4.Posiłki dla ok. 45 pacjentów przebywających w Oddziale Fizjoterapii Rehabilitacji w Stanisławowie, odległego 24 km. od głównej siedziby szpitala, powinny być dowożone z kuchni głównej, z zachowaniem przepisów sanitarnych.
5.Opis posiłków:
- I śniadanie,
- II Śniadanie (dla oddziału pediatrycznego + dieta cukrzycowa),
- Obiad,
- Podwieczorek (dla oddziału pediatrycznego + dieta cukrzycowa),
- Kolacja,
- Dieta wysokobiałkowa o zmienionej konsystencji do żywienia przez zgłębnik lub przetokę przygotowywana w równych porcjach dla pacjenta, dostarczona do oddziału w szczelnie zamykanych pojemnikach, wyporcjowana do jednorazowego podania.
6.Gorące napoje do śniadania i kolacji powinny być dostarczane w ilości niezbędnej do zaspokajania potrzeb pacjentów, niezależnie od napojów przewidzianych jadłospisem.
7.Posiłki do oddziałów szpitalnych w budynku głównym ZOZ Łowicz, ul Ułańska 28 powinny być dostarczane w szczelnie zamykanych pojemnikach, zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków.
8.Posiłki do OFiR w Stanisławowie powinny być dowożone samochodem, który został dopuszczony do przewozu żywności przez właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego w termosach i innych szczelnie zamykanych pojemnikach.
9.Pojemniki i termosy muszą być zatwierdzone do użytkowania przez właściwego terytorialnie Państwowego Inspektora Sanitarnego.
10.Realizacja zamówienia odbywać się będzie w systemie ciągłym (7 dni w tygodniu).
11.W sytuacjach awaryjnych występujących u Wykonawcy mogących zakłócić dostawy posiłków, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić we własnym zakresie ciągłość żywienia pacjentów.
12.Wykonawca zachowa obowiązujące normy sanitarno-epidemiologiczne oraz podda sięnadzorowi epidemiologicznemu, audytom oraz badaniom mikrobiologicznym przeprowadzonym u Wykonawcy przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
13.Wykonawca posiada wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
14.Wykonawca zobowiązuje się dzierżawienia pomieszczeń Szpitala na prowadzenie powyższej usługi. Zamawiający oddaje w dzierżawę pomieszczenia, w tym: kuchnia centralna z magazynami oraz stołówką o łącznej powierzchni 235,91 m2 oraz pomieszczenia kuchni i stołówki w Oddziale Fizjoterapiii Rehabilitacji w Stanisławowie k/Bielaw o łącznej powierzchni 36,98 m2, wraz z urządzeniami stanowiącymi wyposażenie kuchni, na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego zawierającego specyfikację przekazanego sprzętu. Wykaz pomieszczeń i sprzętu stanowiących przedmiot dzierżawy i najmu zawiera załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji.
15.Wykonawca zobowiązuje się do przejęcia 5 pracowników, w trybie art. 231KP przy zapewnieniu wszelkich praw i uprawnień im przysługujących.
16.Zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę: dietetyka, osoby bezpośrednio zajmujące się przygotowaniem posiłków w kuchni głównej, dostarczaniem ich wózkami do oddziałów szpitalnych oraz zajmujące się utrzymaniem w czystości pomieszczeń, urządzeń kuchenki oddziałowej, zbieraniem naczyń po posiłkach i utrzymaniem w czystości zastawy stołowej w Oddziale Fizjoterapii i Rehabilitacji w Stanisławowie
17.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia dokumentów zatrudnienia osób na podstawie umów o pracę, na każdym etapie trwania umowy.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załącznikach nr 4 i 5 do SIWZ.
Zaleca się, aby Wykonawca przed przystąpieniem do przetargu dokonał wizji lokalnej obiektu.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
27.12.2016 | 12:00
» Location
ul. Ułańska 28
Łowicz
łódzkie
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Zespół Opieki Zdrowotnej
ul. Ułańska 28
Łowicz
łódzkie
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.