Realizacja programu wieloletniego: „Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres styczeń - czerwiec 2017” - przygotowanie ciepłych jednodaniowych lub dwudaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Stary Sącz
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie:
A. Gorących posiłków jednodaniowych:
a/ ziemniaki lub produkty przetworzone z ziemniaków o odpowiedniej gramaturze lub zamiennik (ryż, kasza) – 200 gram, mięso – 100 gram, surówka – 150 gram, sok lub kompot – 200 ml
Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 400 gram + sok lub kompot 200 ml.
Wartość kaloryczna posiłku nie może być niższa niż 1000 kcal.
Zadanie Nr I
Placówka
Szacunkowa ilość posiłków
Szkoła Podstawowa w Moszczenicy
16
Szkoła podstawowa w Przysietnicy
13
Gimnazjum w Przysietnicy
5
Szkoła Podstawowa w Popowicach
35
Klasy zerowe przy Szkole Podstawowej w Barcicach
8
Szkoła Podstawowa w Gołkowicach Górnych
15
Gimnazjum w Gołkowicach Górnych
35
Gimnazjum w Starym Sączu
15
RAZEM
142
B. Pełnego obiadu:
zupa – 250 ml, ziemniaki lub produkty przetworzone z ziemniaków o odpowiedniej gramaturze lub zamiennik (ryż, kasza) – 200 gram, mięso – 100 gram, surówka – 150 gram, sok lub kompot – 200 ml
Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 400 gram + sok lub kompot 200 ml.
Wartość kaloryczna posiłku nie może być niższa niż 1000 kcal.
Zadanie Nr II
Placówka
Szacunkowa ilość posiłków
Szkoła Podstawowa w Barcicach
45
Gimnazjum w Barcicach
23
RAZEM
68
Zadanie Nr III
Placówka
Szacunkowa ilość posiłków
Szkoła Podstawowa w Gaboniu
62
Szkoła Podstawowa w Skrudzinie
38
Szkoła podstawowa w Starym Sączu
50
RAZEM
150
2. Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z przepisami i wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający wymaga aby surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego lub dwudaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie był niższy niż 3,50 zł brutto licząc w cenach hurtowych.
Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu tygodnia /5 dni/ wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Zamawiający wymaga dostarczenia jadłospisów na dany miesiąc w ostatnim dniu miesiąca poprzedzającego.
Dostarczenie/wydawanie posiłków - w godzinach umówionych z Dyrektorami Szkół.
Przerwy obiadowe w szkołach:
Zadanie I
Placówka
Przerwy obiadowe
Szkoła Podstawowa w Moszczenicy
10:35-10:50
Szkoła podstawowa w Przysietnicy
11:30-11:50
Gimnazjum w Przysietnicy
11:30-11:50
Szkoła Podstawowa w Popowicach
9:45-10:05, 10:20-10:40
Klasy zerowe przy Szkole Podstawowej w Barcicach
11:20-11:35
Szkoła Podstawowa w Gołkowicach Górnych
10:15-10:30
Gimnazjum w Gołkowicach Górnych
10:15-10:30
Gimnazjum w Starym Sączu
10:15-10:30
Zadanie II
Placówka
Przerwy obiadowe
Szkoła Podstawowa w Barcicach
11:20-11:35
Gimnazjum w Barcicach
11:20-11:35
Zadanie III
Placówka
Przerwy obiadowe
Szkoła Podstawowa w Gaboniu
11:15-11:30
Szkoła Podstawowa w Skrudzinie
10:35-10:55
Szkoła podstawowa w Starym Sączu
11:30-11:45, 12:30-12:45
W przypadku szkół z dwoma przerwami należy dowieźć posiłek każdorazowo na każdą z przerw, w zależności od potrzeb dożywianych dzieci.
W ramach realizacji zamówienia należy zapewnić posiłek w pojemnikach porcjowanych jednorazowych w szkołach występujących w zadaniu nr I oraz w przypadku gdy ofertę złoży firma cateringowa to również w zadaniu II i III. Firma cateringowa musi zapewnić również odbiór naczyń jednorazowych do utylizacji.
Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. Zmiana ilości zarówno na + jak i na – nie będzie powodować zmiany ceny posiłku ani zmiany warunków umowy.
3. Wykonawca zapewnia transport posiłków. Wykonawca zapewni transport posiłków w taki sposób aby posiłki dostarczone do spożycia posiadały wymaganą przepisami prawa temperaturę (dotyczy oferty firmy cateringowej).
4. Posiłki będą przygotowywane przez wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego jest decyzja inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia dzieci oraz w przypadku oferty firmy cateringowej firma musi posiadać zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej oraz na transport posiłków.
5. Przygotowanie posiłków w okresie dla: część I od daty 04.01.2017 do 27.01.2017 r. część II oraz III od daty 04.01.2017 r. do 22.06.2017 r. z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych oraz przerw w nauce w szkole.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
20.12.2016 | 08:00
» Location
ul. Stefana Batorego 15
Stary Sącz
małopolskie
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Stefana Batorego 15
Stary Sącz
małopolskie
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.