Back

„Świadczenie usług cateringowych do Dziennego Domu Pomocy przy ul. Otwockiej 1”

» Notice description

1. Przedmiotem zamówienia jest catering (wyżywienie) dla Dziennego Domu Pomocy Warszawa Praga-Północ (w skrócie DDP) prowadzonego przez Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa Praga-Północ, znajdującego się w Przychodni Rodzinnej w Warszawie przy ul. Otwockiej 1. Usługa obejmuje codzienne przygotowanie w dni robocze (z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt) posiłków składających się z trzech części: śniadanie, obiad (zupa, drugie danie, kompot) i podwieczorek, dla maksymalnie 30 osób w wieku 60+ oraz dostarczanie ich
w przeznaczonych do żywności pojemnikach jednorazowego użytku wraz z jednorazowymi sztućcami.
2. Okres wykonywania usługi: od dnia 01.06.2022 r. do dnia 31.10.2022 roku, w dni robocze.
Wielkość zamówienia: łącznie maksymalnie 3210 posiłków (maksymalnie 107 dni roboczych
x maksymalnie 30 osób).
3. Minimalna wymagana gramatura potraw podawanych pacjentom w jednym posiłku:
Potrawy gotowane:
a) zupy - 400 ml
b) ziemniaki, ryż, kasze, makarony – 200 g (do II dania)
c) dania półmięsne, bezmięsne - 300 g
e) napoje ciepłe (kawa zbożowa, herbata, kakao) - 200 ml
Surowiec:
a) drób, mięsa b/kości minimum – 150 g, I gatunek
b) drób z kością minimum – 200 g (udka, kurczaki)
c) ryby min. – 150 g
Inne produkty wymagane:
a) wędliny – 50 g
b) sery żółte – 50 g
c) sery twarogowe – 50 g
d) pieczywo – 120 g
e) masło – 15 g
f) surówki, sałatki do obiadu – 100 g – 150 g
g) jajka (M) - 2 sztuki tygodniowo.
h) podwieczorek np. :
- surowe owoce i warzywa – 80 g - 100 g
- kisiel, budyń, galaretka owocowa min. 200 ml.
- ciastko +/-150 g
Wykonawca zapewni wszystkim uczestnikom butelkowaną wodę mineralną niegazowaną 1 litr /na osobę/dziennie oraz 2 kg cukru w kostkach na tydzień.
4. Zawartość energii i składników odżywczych w racjach pokarmowych - dieta podstawowa
Kobiety: 1750 - 1950 kcal, Białko – 70 g (50% zwierzęce), Tłuszcze – 47 g, Węglowodany – 255 g
Mężczyźni: 2000 - 2200 kcal, Białko -75 -100 g, Tłuszcze – 56 g, Węglowodany – 300
5. Główną dietą zamówienia będzie dieta podstawowa, która powinna spełniać wymagania racjonalnego żywienia ludzi zdrowych, tzn. ma spełniać zapotrzebowanie pacjenta na energię
i wszystkie niezbędne składniki odżywcze potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, utrzymania należnej masy ciała i zachowania zdrowia.
6. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się przygotowanie posiłków dietetycznych np. dieta cukrzycowa.
7.W jadłospisie powinno się uwzględnić:
a) zupę mleczną, jogurty naturalne, kefiry
b) pieczywo: pszenno-żytnie, pełnoziarniste, graham, żytnie, pszenne
c) masło /tłuszcze roślinne (zawierające sterole/stanole roślinne)
d) wędliny o zawartości min. 80 % mięsa, sery, jaja
e) dodatki warzywno - owocowe (do każdego posiłku)
f) zróżnicowane potrawy mięsne, półmięsne, bezmięsne, dania rybne (co najmniej raz w tygodniu)
g) rośliny strączkowe
h) ziemniaki kasze, ryże (jaśminowy, basmati, brązowy, dziki), makarony
i) dodatek do śniadań - dżem, powidła niskosłodzone.
8. Wszystkie dostarczone posiłki wykonane będą z produktów naturalnych metodą tradycyjną, nie używając produktów typu „instant”, gotowych produktów np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki, ryb przetworzonych np. paluszki, kotlety rybne oraz bez użycia innych szkodliwych substancji przyspieszających gotowanie np. sody. Dostarczane posiłki będą ciepłe o temperaturze odpowiedniej do jedzenia.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

23.05.2022 | 10:00


» Location

03-719 Warszawa


» Category assortment

  • Catering services

» Buyer data

Samodzielny Zespół Publicznych Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa Praga-Północ
ul. Jagiellońska 34
03-719 Warszawa
telefon: Brak
fax: Brak
email: Brak
nip: Brak
regon: Brak


» Contact details

Available after sign in

Sign in