Przygotowanie i dowóz posiłków dla Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz posiłków dla wychowanków Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie w wieku od 3-18 lat. W dni nauki szkolnej przygotowane posiłki powinny być dostarczone do placówki: śniadania do godziny 6.30, obiady do godziny 14.00, kolacje do godziny 17.00. W dni wolne od nauki szkolnej i świąteczne posiłki powinny być dostarczone: śniadania do godziny 8.00. obiady do godziny 14.00-14.30, kolacje do godziny 17.00. Drugie śniadania powinny być dostarczane wraz z pierwszym śniadaniem. Drugie śniadania są przygotowywane codziennie, zarówno w dni nauki szkolnej jak i w pozostałe dni.
2. W razie konieczności, dla dzieci chorych posiłki powinny być przygotowane zgodnie z określoną dietą (według zaleceń lekarza).
3. Zamawiający zobowiązuje się do zgłaszania ilości dzieci w celu przygotowania posiłków najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego ich dostarczenie, drogą elektroniczną na adres e-mail podany przez Wykonawcę.
4. Posiłki powinny być dostarczane z podziałem na 2 grupy w ilościach wg zgłoszenia, o którym mowa w § 4 pkt 3 Posiłki dowożone są zgodnie z obowiązującym jadłospisem (dostarczanym codziennie przy śniadaniu) i wg specyfikacji ilościowej posiłków dostarczanej codziennie do placówki. Posiłki powinny być dostarczane do placówki w odpowiednich termosach Wykonawcy, osobno dla każdej grupy, z zachowaniem odpowiedniej temperatury zgodnie z przepisami. Zamawiający posiada własne naczynia stołowe i sztućce.
5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP, HACCP i SANEPID-u.
5.1. W przypadku nieprawidłowości w dowożonych posiłkach, Zamawiający zgłasza telefonicznie o ich wadliwości Wykonawcy, który zobowiązuje się do usunięcia wadliwych posiłków w ciągu 3 godzin od zgłoszenia do wysokości ilości zakwestionowanych posiłków.
5.2. W przypadku stwierdzonych nieprawidłowości w sposobie dostarczanych posiłków, a także w ilościach niezgodnych z zamówieniem, Zamawiający zgłasza reklamację na piśmie do Wykonawcy w celu usunięcia nieprawidłowości. W przypadku braku reakcji ze strony Wykonawcy, Zamawiający ma możliwość wypowiedzenia umowy, z zachowaniem okresu wypowiedzenia.
6. Wykonawca posiłków jako wytwórca odpadów powstałych w wyniku świadczenia usług cateringowych, jest zobowiązany do odbioru z Domu Dziecka nieskonsumowanych resztek posiłków w specjalnych pojemnikach, zgodnie z obowiązującymi przepisami o odpadach.
7. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki nr 1 do umowy. Wykonawca przygotowując ofertę powinien uwzględnić także Załącznik nr 2 Średnia ważona grupy oraz Załącznik nr 3 – zalecenia dotyczące kaloryczności.
8. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego.
9. Każdy samochód, w którym będą dostarczane posiłki musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy posiłków.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
30.11.2020 | 09:00
» Location
ul. Bronka Czecha 22
Szklarska Poręba 58-580
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Dom Dziecka im. Marii Konopnickiej
ul. Bronka Czecha 22
Szklarska Poręba 58-580
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.