Dostawę sprzętu chłodniczego dla 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w 2018 r.”

» Notice description

I. KOMORA CHŁODNICZA O POJEMNOŚCI  11.5 m³ – 1 szt.
Przeznaczenie: do przechowywania żywności w warunkach chłodniczych.
1. Wymagania konstrukcyjne:
1) Spełnia wymagania dotyczące:
a) dyrektywy 2001/95/WE;
b) Polska Norma PN-EN 378-1 marzec 2010 bezpieczeństwo w komorach chłodniczych o temperaturze poniżej 0°C;
c) urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej.
2) Komora wykonana z segmentów z rdzeniem poliuretanowym o gęstości izolacji minimum 45 kg/m³ i grubości minimum 140 mm;
3) Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania).
4) Panele ścienne i sufitowe wykonane z płyty wielowarstwowej zespolonej nierozłącznie (nie dopuszcza się nitowania) – izolowane, obłożone blachą stalową, ocynkowaną, pokrytą białym trwałym lakierem poliestrowym dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości od 0,5 do 0,75 mm;
5) Panele podłogowe termostatyczne ze wzmocnionych, izolowanych materiałów, od strony wewnętrznej wykonane z antypoślizgowej ryflowanej blachy kwasoodpornej AISI 316 (nie dopuszcza się stali nierdzewnej AISI 304) dopuszczonej do kontaktu
z żywnością o grubości 2 mm, z atestem na antypoślizgowość, wzmocniona od wewnątrz sklejką wodoodporną.;
6) Wykończenie wnętrza i styki segmentów w narożnikach bez szczelin i wgłębień, odpowiednio zabezpieczone (bez nitowania).
2. CECHY KONSTRUKCYJNE:
1) Pojemność 11,00 – 11,50 m³;
2) Kształt komory zbliżony do prostopadłościanu o wysokości zewnętrznej komory 220 cm. +/- 4 cm., szer. 220 cm. +/- 2 cm., głęb. 300 cm. +/- 4 cm dopuszcza się (+/- 10% na każdym wymiarze);
3) Mechanizmy zaciskowe segmentów komory mają zapewnić szczelność połączeń komory, łatwość ich montażu i demontażu dając przy tym jednocześnie bardzo dobrą izolację cieplną. Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania);
4) Drzwi uchylne na zawiasach o wymiarach w świetle: szerokość 90 cm (±5 cm) i wysokość 190 cm (±5 cm). Grubość min rdzenia 100 mm. Zawiasy unoszące skrzydło drzwiowe podczas otwierania;
5) Futryna: panel ścienny przystosowany do zamontowania płata drzwiowego;
6) Drzwi zabezpieczone w solidny trwały zamek z możliwością zamykania na klucz, uniemożliwiające zatrzaśnięcie się w komorze;
7) Drzwi samo doszczelniające się, wyposażone w uszczelki magnetyczne;
8) Dopuszczalne obciążenie podłogi min. 500 kg/m²;
9) Komora wyposażona w sterownik temperatury z cyfrowym wyświetlaczem;
10) Możliwość montażu regałów;
11) Kurtyna paskowa, opcjonalnie;
12) Oświetlenie ledowe wewnątrz komory wyłączane automatycznie;
13) Odbiorca zabezpieczy zasilanie elektryczne dla instalacji chłodniczej;
14) Kompletna rozdzielnia elektryczna.
3. INSTALACJA CHŁODNICZA:
1) Instalacja chłodnicza ma zawierać:
a) agregat chłodniczy typu monoblock (jednolite urządzenie – parownik, skraplacz, zawory wraz z jednostką zewnętrzną - ścienny, wyposażony w pełną automatykę wraz z bieżącym odczytem temperatury w jednej obudowie) montowany na frontowej lub bocznej ścianie komory;
b) agregat chłodniczy o obniżonej emisji ciepła i hałasu;
c) moc agregatu dostosowana do pojemności komory chłodniczej, do obliczeń należy przyjąć maksymalne obciążenia dla projektowanej komory nie mniej niż 0,7 kW, o wydatku cieplnym 4,0 m³/godzinę, o natężeniu przepływu powietrza 2000 m³/godzinę;
d) zakres temperatur wewnątrz komory od -2 do +8°C, przy temperaturze otoczenia do +32°C;
e) zasilanie: 230V/50Hz;
f) czynnik chłodniczy ekologiczny, bezpieczny dla środowiska naturalnego, max 1,0 kg w całym układzie chłodzenia;
g) chłodnica powietrza z wymuszonym obiegiem powietrza, automatyczny system odszraniania poprzez gorące gazy,
h) technologia grawitacyjnego odprowadzania skroplin z chłodnic na zewnątrz komory.
4. WYMAGANIA DODATKOWE:
1) Wykonawca zobowiązany jest:
a) zapewnić firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski;
b) aby jedna ze stron wewnętrznej komory wyposażona na całej długości i wysokości w regały 5 półkowe regulowane ze stali nierdzewnej;
c) zapewnić montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń odbył się w terminie nie dłuższym niż 3 dni robocze od dnia dostawy w obiektach kuchennych wskazanych przez Zamawiającego na koszt Wykonawcy;
d) do przeszkolenia personelu z wręczeniem pełnej dokumentacji techniczno-ruchowej i instrukcji obsługi urządzeń w języku polskim, po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia;
e) do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji;
2) Końcowy odbiór urządzenia przez użytkownika nastąpi na podstawie protokołu zdawczo- odbiorczego;
3) Wymagany atest PZH lub dokument równoważny stosowany w krajach Unii Europejskiej;
4) Okres gwarancji: min. 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji tj. podpisania protokołu przyjęcia – przekazania;
5) Deklaracja zgodności WE;
6) Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym, a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym).
5. NORMY ZWIĄZANE:
1) PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 1: Wymagania ogólne;
2) PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 1: Wymagania ogólne;
3) PN-EN 60704-2-14:2013-10 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące chłodziarek, urządzeń do przechowywania zamrożonej żywności i zamrażarek;
4) PN-EN ISO 23953-1:2007 Meble chłodnicze -- Część 1: Terminologia.

II. KOMORA CHŁODNICZA O POJEMNOŚCI 7m³ (6,7-7,7m³) - 1 szt.
Przeznaczenie: do przechowywania żywności w warunkach chłodniczych.
1. WYMAGANIA KONSTRUKCYJNE:
1) Spełnia wymagania dotyczące:
a) dyrektywy 2001/95/WE;
b) Polska Norma PN-EN 378-1 marzec 2010 bezpieczeństwo w komorach chłodniczych o temperaturze poniżej 0°C;
c) urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej;
2) Komora wykonana z segmentów z rdzeniem poliuretanowym o gęstości izolacji minimum 45 kg/m³ i grubości minimum 140 mm.;
3) Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania);
4) Panele ścienne i sufitowe wykonane z płyty wielowarstwowej zespolonej nierozłącznie (nie dopuszcza się nitowania) – izolowane, obłożone blachą stalową, ocynkowaną, pokrytą białym trwałym lakierem poliestrowym dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości od 0,5 do 0,75 mm;
5) Panele podłogowe termostatyczne ze wzmocnionych, izolowanych materiałów, od strony wewnętrznej wykonane z antypoślizgowej ryflowanej blachy kwasoodpornej AISI 316 (nie dopuszcza się stali nierdzewnej AISI 304) dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości 2 mm, z atestem na antypoślizgowość, wzmocniona od wewnątrz sklejką wodoodporną;
6) Wykończenie wnętrza i styki segmentów w narożnikach bez szczelin i wgłębień, odpowiednio zabezpieczone (bez nitowania);
2. CECHY KONSTRUKCYJNE:
1) Pojemność 6,7 – 7,7 m³;
2) Kształt komory zbliżony do prostopadłościanu o wysokości zewnętrznej komory 220 cm. +/- 4 cm., szer. 250 cm. +/- 2 cm., głęb. 165 cm. +/- 4 cm dopuszcza się (+/- 10% na każdym wymiarze);
3) Mechanizmy zaciskowe segmentów komory mają zapewnić szczelność połączeń komory, łatwość ich montażu i demontażu dając przy tym jednocześnie bardzo dobrą izolację cieplną. Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania);
4) Drzwi uchylne na zawiasach o wymiarach w świetle: szerokość 90 cm (±5 cm) i wysokość 190 cm (±5 cm). Grubość rdzenia min 100 mm. Zawiasy unoszące skrzydło drzwiowe podczas otwierania;
5) Futryna: panel ścienny przystosowany do zamontowania płata drzwiowego;
6) Drzwi zabezpieczone w solidny trwały zamek z możliwością zamykania na klucz, uniemożliwiające zatrzaśnięcie się w komorze;
7) Drzwi samo doszczelniające się, wyposażone w uszczelki magnetyczne;
8) Dopuszczalne obciążenie podłogi min. 500 kg/m²;
9) Komora wyposażona w sterownik temperatury z cyfrowym wyświetlaczem;
10) Możliwość montażu regałów;
11) Kurtyna paskowa, opcjonalnie;
12) Oświetlenie ledowe wewnątrz komory wyłączane automatycznie;
13) Odbiorca zabezpieczy zasilanie elektryczne dla instalacji chłodniczej;
14) Kompletna rozdzielnia elektryczna.
3. INSTALACJA CHŁODNICZA:
1) Instalacja chłodnicza ma zawierać:
a) agregat chłodniczy typu monoblock (jednolite urządzenie – parownik, skraplacz, zawory wraz z jednostką zewnętrzną - ścienny, wyposażony w pełną automatykę wraz z bieżącym odczytem temperatury w jednej obudowie) montowany na frontowej lub bocznej ścianie komory;
b) agregat chłodniczy o obniżonej emisji ciepła i hałasu;
c) moc agregatu dostosowana do pojemności komory chłodniczej, do obliczeń należy przyjąć maksymalne obciążenia dla projektowanej komory nie mniej niż 0,7 kW, o wydatku cieplnym 4,0 m³/godzinę, o natężeniu przepływu powietrza 2000 m³/godzinę;
d) zakres temperatur wewnątrz komory od -2 do +8 °C, przy temperaturze otoczenia do +32 °C;
e) zasilanie: 230V/50Hz;
f) czynnik chłodniczy ekologiczny, bezpieczny dla środowiska naturalnego, max 1,0 kg w całym układzie chłodzenia;
g) chłodnica powietrza z wymuszonym obiegiem powietrza, automatyczny system odszraniania poprzez gorące gazy;
h) technologia grawitacyjnego odprowadzania skroplin z chłodnic na zewnątrz komory.
4. WYMAGANIA DODATKOWE:
1) Wykonawca zobowiązany jest:
a) aby jedna ze stron wewnętrznej komory wyposażona na całej długości i wysokości w regały 5 półkowe regulowane ze stali nierdzewnej;
b) zapewnić firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski;
c) Zapewnić montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń będzie odbywał się w terminie nie dłuższym niż 3 dni robocze od dnia dostawy
w obiektach kuchennych wskazanych przez Zamawiającego na koszt dostawcy;
d) do przeszkolenia personelu z wręczeniem pełnej dokumentacji techniczno-ruchowej i instrukcji obsługi urządzeń w języku polskim, po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia;
2) Wymagany atest PZH lub dokument równoważny stosowany w krajach Unii Europejskiej;
3) Końcowy odbiór urządzenia przez użytkownika nastąpi na podstawie protokołu zdawczo- odbiorczego;
4) Okres gwarancji: min. 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji tj. podpisania protokołu przyjęcia – przekazania;
5) Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji;
6) Deklaracja zgodności WE.
7) Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym, a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym).
5. NORMY ZWIĄZANE:
1) PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego -- Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 1: Wymagania ogólne;
2) PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 1: Wymagania ogólne;
3) PN-EN 60704-2-14:2013-10 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące chłodziarek, urządzeń do przechowywania zamrożonej żywności i zamrażarek;
4) PN-EN ISO 23953-1:2007 Meble chłodnicze -- Część 1: Terminologia.
III. KOMORA MROŹNICZA O POJEMNOŚCI 7m³ (6,7-7,7m³) - 1 szt.
Przeznaczenie: do przechowywania żywności w warunkach mroźniczych.
1. WYMAGANIA KONSTRUKCYJNE:
1) Spełnia wymagania dotyczące:
a) dyrektywy 2001/95/WE;
b) Polska Norma PN-EN 378-1 marzec 2010 bezpieczeństwo w komorach chłodniczych o temperaturze poniżej 0°C;
c) urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej;
2) Komora wykonana z segmentów z rdzeniem poliuretanowym o gęstości izolacji minimum 45 kg/m³ i grubości minimum 140 mm;
3) Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania);
4) Panele ścienne i sufitowe wykonane z płyty wielowarstwowej zespolonej nierozłącznie (nie dopuszcza się nitowania) – izolowane, obłożone blachą stalową, ocynkowaną, pokrytą białym trwałym lakierem poliestrowym dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości od 0,5 do 0,75 mm;
5) Panele podłogowe termostatyczne ze wzmocnionych, izolowanych materiałów, od strony wewnętrznej wykonane z antypoślizgowej ryflowanej blachy kwasoodpornej AISI 316 (nie dopuszcza się stali nierdzewnej AISI 304) dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości 2 mm, z atestem na antypoślizgowość, wzmocniona od wewnątrz sklejką wodoodporną;
6) Wykończenie wnętrza i styki segmentów w narożnikach bez szczelin i wgłębień, odpowiednio zabezpieczone (bez nitowania);
2. CECHY KONSTRUKCYJNE:
1) Pojemność 6,7 – 7,7 m³;
2) komory zbliżony do prostopadłościanu o wysokości zewnętrznej komory 220 cm. +/- 4 cm., szer. 250 cm. +/- 2 cm., głęb. 165 cm. +/- 4 cm dopuszcza się (+/- 10% na każdym wymiarze);
3) Mechanizmy zaciskowe segmentów komory mają zapewnić szczelność połączeń komory, łatwość ich montażu i demontażu dając przy tym jednocześnie bardzo dobrą izolację cieplną. Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania);
4) Drzwi uchylne na zawiasach o wymiarach w świetle: szerokość 90 cm (±5 cm) i wysokość 190 cm (±5 cm). Grubość rdzenia min 100 mm. Zawiasy unoszące skrzydło drzwiowe podczas otwierania;
5) Futryna: panel ścienny przystosowany do zamontowania płata drzwiowego;
6) Drzwi zabezpieczone w solidny trwały zamek z możliwością zamykania na klucz, uniemożliwiające zatrzaśnięcie się w komorze;
7) Drzwi samo doszczelniające się, wyposażone w uszczelki magnetyczne;
8)Dopuszczalne obciążenie podłogi min. 500 kg/m²;
9) wyposażona w sterownik temperatury z cyfrowym wyświetlaczem;
10) Możliwość montażu regałów;
11)Kurtyna paskowa, opcjonalnie.
12) Oświetlenie ledowe wewnątrz komory wyłączane automatycznie;
13) Odbiorca zabezpieczy zasilanie elektryczne dla instalacji chłodniczej;
14) Kompletna rozdzielnia elektryczna.
3. INSTALACJA CHŁODNICZA:
1) Instalacja chłodnicza ma zawierać:
a) agregat mroźniczy typu monoblock (jednolite urządzenie – parownik, skraplacz, zawory wraz z jednostką zewnętrzną - ścienny, wyposażony w pełną automatykę wraz z bieżącym odczytem temperatury w jednej obudowie) montowany na frontowej lub bocznej ścianie komory;
b) agregat chłodniczy o obniżonej emisji ciepła i hałasu;
c) moc agregatu dostosowana do pojemności komory mroźniczej, do obliczeń należy przyjąć maksymalne obciążenia dla projektowanej komory nie mniej niż 1,65 kW, o wydatku cieplnym 4,5 m³/godzinę, o natężeniu przepływu powietrza 2200 m³/godzinę;
d) zakres temperatur wewnątrz komory od -22 do -8 °C, przy temperaturze otoczenia do +32 °C;
e) zasilanie: 230V/50Hz;
f) czynnik chłodniczy ekologiczny, bezpieczny dla środowiska naturalnego,
g) chłodnica powietrza z wymuszonym obiegiem powietrza, automatyczny system odszraniania poprzez gorące gazy;
h) technologia grawitacyjnego odprowadzania skroplin z chłodnic na zewnątrz komory.
4. WYMAGANIA DODATKOWE:
1) Wykonawca zobowiązany jest:
a) aby jedna ze stron wewnętrznej komory wyposażona na całej długości i wysokości w regały 5 półkowe regulowane ze stali nierdzewnej;
b) zapewnić firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski;
c) Zapewnić montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń będzie odbywał się w terminie nie dłuższym niż 3 dni robocze od dnia dostawy
w obiektach kuchennych wskazanych przez Zamawiającego na koszt dostawcy;
d) do przeszkolenia personelu z wręczeniem pełnej dokumentacji techniczno-ruchowej i instrukcji obsługi urządzeń w języku polskim, po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia;
2) Wymagany atest PZH lub dokument równoważny stosowany w krajach Unii Europejskiej;
3) Końcowy odbiór urządzenia przez użytkownika nastąpi na podstawie protokołu zdawczo- odbiorczego;
4) Okres gwarancji: minimalnie 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji tj. podpisania protokołu przyjęcia – przekazania;
5) Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji;
6) Deklaracja zgodności WE;
7) Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym, a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym).
5. NORMY ZWIĄZANE:
1) PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania -- Część 1: Wymagania ogólne;
2) PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 1: Wymagania ogólne;
3) PN-EN 60704-2-14:2013-10 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego -- Procedura badania hałasu -- Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące chłodziarek, urządzeń do przechowywania zamrożonej żywności i zamrażarek;
4) PN-EN ISO 23953-1:2007 Meble chłodnicze -- Część 1: Terminologia.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

11.10.2018 | 09:30


» Location

Sadków 9
Radom 26-603
Województwo: mazowieckie
Polska


» Category assortment

  • Cooling and heating devices

» Buyer data

42 Baza Lotnictwa Szkolnego
Sadków 9
Radom 26-603
Województwo: mazowieckie
Polska


» Contact details

Available after sign in

Sign in

Stay up to date with the news from the market
 

Requests from Machines, equipment and spare parts category published on OnePlace in last 10 days.