Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno- Przedszkolnego w Rudzicy w 2019 r.

» Notice description

III OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego im. Jana Pawła II w Rudzicy w 2019 r.
2. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 2 – Formularz asortymentowo- cenowy. Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen widniejących na formularzach asortymentowo- cenowych przez cały okres trwania Umowy.
3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia)Jeden wykonawca może złożyć ofertę na kilka części max.7 wg . części określonych w zał. nr 2 – formularzu asortymentowo- cenowym.

Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Część NR 2MIĘSO , WĘDLINY, DRÓB
Część NR 3 JAJA
Część NR 4 ARTYKUŁY MLECZARSKIE
Część NR 5 MROŻONKI , RYBY
Część NR 6 PIECZYWO
Część NR 7 WARZYWA OWOCE ŚWIEŻE KISZONKI



Wspólny Słownik Zamówień
CPV 15800000-6
CPV 15100000-9
CPV 15500000-3
CPV15220000-6
CPV 15331170-9
CPV 15300000-1
CPV 15810000-9
CPV 15310000-4
CPV 03142500-3
CPV 15810000-9
Różne produkty spożywcze.
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
Produkty mleczarskie
Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
Warzywa mrożone
Owoce, warzywa i podobne produkty
Pieczywo , świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Ziemniaki i produkty z ziemniaków
Jaja
Pieczywo

4. Zamawiający informuje ,że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji a tzn., że podane ilości są wartościami max. które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb a gwarantowana ilość artykułów to 80% artykułów wymienionych w załączniku nr 2 Formularzu Asortymentowo- cenowym. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.

5. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy:
1) Towar świeży, I gatunku, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie. Dostarczony najpóźniej Część NR 6 PIECZYWO, Część NR 2MIĘSO , WĘDLINY, DRÓB do godz. 7.30 Pozostałe części do godz. 10.00 . Część NR 1 ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Część NR 3 JAJA
Część NR 4 ARTYKUŁY MLECZARSKIE
Część NR 5 MROŻONKI , RYBY
Część NR 7 WARZYWA OWOCE ŚWIEŻE KISZONKI

2) WSZYSTKIE PRODUKTY NAJWYŻSZEJ JAKOSCI
Część NR 1 ARTYKUŁY SPOZYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji,
Część NR 2MIĘSO, WĘDLINY , DRÓB . Barwa mięsa świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, dopuszczalne pojedyncze skupiska galarety.
Część NR 3 JAJA Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Część NR 4 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty
Część NR 5 OWOCE WARZYWA MROŻONE Warzywa owoce świeże bez uszkodzeń, odpowiednio mrożone . RYBY świeże, mrożone odpowiednio całe , zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się , bez glazury SHP.
Część NR PIECZYWO Świeże, niegumiaste miękkie chrupiące,
Część NR 7 OWOCE I WARZYWA owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza nieregularne, intensywnie kolor, skóra gładka ,tłustawa, lśniąca, miąższ mają zielonkawobiały, soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa- klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, Fasola- nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.

3) Wykonawca gwarantuje że dostarczone artykuły żywnościowe będą zgodne z obowiązującymi przepisami:
11)Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych odsprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach zawartość cukrów, sodu/soli oraz tłuszczy w produktach nie powinna przekraczać wartości wykazanych w wyżej wymienionym rozporządzeniu ( Dz. U. z 2015 r. poz. 1256)
2)Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2018 poz.1541 i 1669)
3)Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Ray (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności ,
4)Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno –spożywczych ( Dz. U. z 2014 r.poz.669) wraz z aktami wykonawczymi;
5)Dyrektywami i Rozporządzeniem UE w szczególności Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie Higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 30.04.2004 r.str 1) ;Dz. Urz. UE Polskie Wydanie Specjalne rozdz.1 3,t 34 str.319)
6)Rozporządzeniem WE NR 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 Kwietnia 2004 r ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spozycia przez ludzi (DZ.U. L139 z 30.04.2004 , str.55 z , z późn. zm) Dz. Urz UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 3,t45 str. 75 , z poźn. zm)
7)Rozporządzeniem (WE 178/2002 Parlamentu Europejskiego i rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego , powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE L z dnia 1 lutego 2002 r z poen. zm: Dz. U. UE Polskie Wydanie specjalne rozdz. 15, t6, str. 463 , z poźn. zm.)
8) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego(Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm. )
6. Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.

7. Dostawy ( w tym rozładunek) będą dostarczane do siedziby Zamawiającego Zespołu Szkolno- Przedszkolnego w Rudzicy , Rudzica 52, 43-394 Rudzica . MAGAZYN NR I-DLA SZKOŁY , MAGAZYN NR 2 DLA PRZEDSZKOLA.
8. Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy.
4) Dostawy:.
a) Zamówienie składane na jeden dzień przed dostawą:
telefoniczne
9. Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. Wszelkie reklamacje dotyczące dostawy Wykonawca zobowiązany jest załatwić w trybie natychmiastowym nie później niż w ciągu 2 godzin. W przypadku dostarczenia zamówionego towaru niezgodnego z zamówieniem lub niewłaściwej jakości czy niedostarczenia towaru, a także nie dokonania niezwłocznej jego wymiany na towar właściwy we wskazanym terminie – Zamawiający w w/w okolicznościach ma prawo dokonania zakupu zamówionego towaru w dowolnej jednostce handlowej . Koszty powstałe z tego tytułu obciążają wykonawcę.
10. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza:
WZ lub Fakturę
11.Opakowania wypożyczone Zamawiającemu nieodpłatnie lub wliczone w cenę towaru.
Od momentu dostawy towaru do magazynu Zamawiającego, koszty w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia ( w tym koszty przechowywania, koszty przetworzenia, koszty wywozu odpadów) są kosztami Zamawiającego, jednakowymi dla wszystkich Wykonawców.
.
12.Warunki realizacji przedmiotu zamówienia zawarte są we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4 do siwz.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

28.02.2019 | 10:00


» Location

Rudzica 52
Rudzica 43-394
Województwo: śląskie
Polska


» Category assortment

  • Alcohol and tobacco products
  • Ready meals and special nutritional products
  • Mushrooms
  • Coffee, tea, infusions
  • Meat, poultry, fish and seafood
  • Dairy products
  • Beverages
  • Bread
  • Starch products
  • Animal feed
  • Processed fruit and vegetable products
  • Fat dairy products
  • Seasoning and dressing
  • Sweets and snacks

» Buyer data

Zespół Szkolno - Przedszkolny im. J. Pawła II
Rudzica 52
Rudzica 43-394
Województwo: śląskie
Polska


» Contact details

Available after sign in

Sign in