Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym w roku szkolnym 2017/2018
» Notice description
1. Przedmiot zamówienia został podzielony na 4 zadania:
ZADANIE 1 - Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków na rzecz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Dębnicy Kaszubskiej
W skład Zespołu wchodzi: Przedszkole Publiczne w Dębnicy Kaszubskiej, Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Dębnicy Kaszubskiej, Gimnazjum im. Czesława Miłosza w Dębnicy Kaszubskiej.
Szacunkowa ilość dzieci dożywianych: 327 osób
Szczegółowy opis zadania zawiera załącznik nr 6.1. do SIWZ.
ZADANIE 2 - Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków na rzecz Zespołu Szkół w Gogolewie
W skład Zespołu Szkół wchodzi: Przedszkole w Borzęcinie, Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Gogolewie, Gimnazjum w Gogolewie.
Szacunkowa ilość dzieci dożywianych: 155 osób
Szczegółowy opis zadania zawiera załącznik nr 6.2. do SIWZ.
ZADANIE 3 - Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków na rzecz Zespołu Szkół w Motarzynie
W skład Zespołu Szkół wchodzi: Przedszkole w Budowie, Szkoła Podstawowa im. Leśników Polskich w Motarzynie, Gimnazjum w Motarzynie.
Szacunkowa ilość dzieci dożywianych: 143.
Szczegółowy opis zadania zawiera załącznik nr 6.3. do SIWZ.
ZADANIE 4 - Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków na rzecz Ośrodka Pomocy Społecznej w Dębnicy Kaszubskiej
Szacunkowa ilość dzieci dożywianych: 107.
Szczegółowy opis zadania zawiera załącznik nr 6.4. do SIWZ.
2. Szacunkowe ilości dzieci dożywianych w ramach poszczególnych zadań, wskazane w pkt. 3.2. SIWZ, zostały określone na podstawie aktualnej wiedzy Zamawiającego w zakresie potrzeb dożywiania dzieci w okresie objętym przedmiotem zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dzieci dożywianych o maksymalnie 50% w każdym zadaniu, w zależności od frekwencji dzieci w przedszkolu, oddziałach przedszkolnych i szkołach, a Wykonawca nie będzie podnosił wobec Zamawiającego żadnych roszczeń z tego tytułu, w tym zwrotu poniesionej szkody oraz utraconych korzyści.
3. Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia mogą ulec zmianie w trakcie realizacji umowy w przypadku zmiany przepisów prawa dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia, wymagań odnośnie żywienia dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych oraz norm żywienia i zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia dotyczących docelowej grupy żywieniowej.
4. Warunki dodatkowe:
4.1. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia przedstawione zostały w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia, tj. w załącznikach nr 6.1. – 6.4. do SIWZ.
4.2. Wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnego użyczania pojemników do przechowania danej dostawy przy każdorazowej dostawie potraw - na okres do następnej dostawy.
4.3. Podane ilości zamawianych potraw mają charakter szacunkowy, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub odmowy realizacji dostaw.
4.4. Przewidywaną ilość potraw zamawiający będzie zgłaszać na dzień poprzedzający realizację zamówienia, a dokładne ilości do godz. 9-tej na dzień dostawy.
4.5. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych okoliczności, które uniemożliwią dostarczenie posiłków, Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami zawartymi w SIWZ oraz w załącznikach nr 6.1. – 6.4. do SIWZ z innych źródeł.
4.6. Na Wykonawcy ciąży obowiązek zagospodarowania i wywozu odpadów pokonsumpcyjnych oraz innych odpadów powstających przy świadczeniu usługi stanowiącej przedmiot niniejszej umowy zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
5. Zamawiający wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób wykonujących następujące czynności – kucharz, technolog żywienia/dietetyk/intendent o ile mieszczą się one w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.
6. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku nr 5 SIWZ – wzorze umowy.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
09.08.2017 | 10:00
» Location
ul. Zjednoczenia
Dębnica Kaszubska 76248
Województwo: pomorskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Dębnica Kaszubska
ul. Zjednoczenia
Dębnica Kaszubska 76248
Województwo: pomorskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.