Usługa cateringowa dla dzieci, które będą uczęszczać do Punktów Przedszkolnych w Stupsku, Morawach i Wyszynach Kościelnych na terenie Gminy Stupsk
» Notice description
1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu – przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla 88 dzieci w wieku przedszkolnym 2,5 – 5 lat, które będą uczęszczać do Punktów Przedszkolnych w Stupsku, Morawach i Wyszynach Kościelnych na terenie gminy Stupsk, w okresie od 03.09.2018r. – 30.06.2019r.
2.Niniejsze zamówienie jest współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Osi priorytetowej X „Edukacja dla rozwoju regionu”, Działanie 10.1 „Kształcenie i rozwój dzieci i młodzieży”, Poddziałanie 10.1.4 „Edukacja Przedszkolna” Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020.
3.Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w wyznaczonych godzinach (po uprzednim ustaleniu z poszczególnymi Kierownikami ds. merytorycznych), z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci.
4.Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy: od 03.09.2018r. do 30.06.2019r. - 17600 śniadań; 17600 obiadów dwudaniowych; 17600 podwieczorków. W 2018r. – 7040 śniadań; 7040 obiadów dwudaniowych; 7040 podwieczorków. W 2019r. - 10560 śniadań; 10560 obiadów dwudaniowych; 10560 podwieczorków.
5.Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie musza spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154 ze zm.) oraz musi obejmować: śniadanie - zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko - pochodne, kanapka, herbata itp.; obiad - zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) - dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. -surówka, kompot lub napój; podwieczorek - kanapka lub ciasto i desery mleczne, owoce (w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata lub napój mleczny itp.: woda mineralna.
6.Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany jest przez Wykonawcę na okres 5 dni roboczych (1 tydzień) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
7.Posiłki musza być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
8.Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
9.Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków.
10.Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
11.Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
12.W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
13.W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności.
14.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia w trakcie trwania umowy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy za usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej.
15.Cena jednostkowa posiłku winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
16.Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
17.W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej na 3 dni przed.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
17.08.2018 | 10:00
» Location
ul. H. Sienkiewicza 10
Stupsk 06561
Województwo: mazowieckie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Stupsk
ul. H. Sienkiewicza 10
Stupsk 06561
Województwo: mazowieckie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.