Wykonanie usługi przygotowania oraz dostarczania posiłków do Żłobka Gminnego i Przedszkola Publicznego Nr 1 im. Krasnala Hałabały w Trzebnicy
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie usługi przygotowywania oraz dostarczania posiłków do Żłobka Gminnego i Przedszkola Publicznego Nr 1 im. Krasnala Hałabały w Trzebnicy, które mieszczą się przy ul. 3-go Maja 4 w Trzebnicy. 2. W zakres zamówienia wchodzi przygotowanie i dostawa trzech gotowych posiłków: śniadanie, obiad (dwa dania, kompot) i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-5 lat uczęszczających do Przedszkola Publicznego Nr 1 w Trzebnicy i dla dzieci w wieku 1-3 lata uczęszczających do Żłobka Gminnego w Trzebnicy w okresie od 01.09.2018 do 31.08.2019. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem miesiąca lipca 2019 r. oraz dni ustawowo wolnych od pracy). Szacunkowa ilość posiłków w okresie trwania umowy wynosić będzie: Przedszkole śniadania - 195 dzieci x 231 dni = 45 045 szt. obiady (zestaw: zupa + drugie danie + kompot) - 195 dzieci x 231 dni = 45 045 szt. podwieczorek -195 dzieci x 231 dni = 45 045 szt. Żłobek śniadania - 144 dzieci x 231 dni = 33 264 szt. obiady (zestaw: zupa + drugie danie + kompot) - 144 dzieci x 231 dni = 33 264 szt. podwieczorek - 144 dzieci x 231 dni = 33 264 szt. Planowane ilości dostaw mają charakter szacunkowy, w zależności od frekwencji dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci i mogą ulec zmniejszeniu. Wszelkie zmiany ilości posiłków nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Posiłki muszą być przygotowywane zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154). Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał wdrożony i utrzymywany system HACCP. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w: • „Opisie przedmiotu zamówienia” stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ. • § 1 wzoru umowy stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. 4. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
13.08.2018 | 10:30
» Location
Plac Piłsudskiego 1
Trzebnica 55100
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Zespół Administracyjny Placówek Oświatowych
Plac Piłsudskiego 1
Trzebnica 55100
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.