ZP-2380-120,185-12,50/2018 „Posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP Bielsko Biała na lata 2018/2019/2020
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna polegająca na wyżywieniu rozumianym jako posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP w Bielsku - Białej.
2. Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia znajdują się w załączniku nr 2 do SWZiP – Wzór Umowy.
3. Zamawiający wymaga, aby placówka gastronomiczna – punkt wydawania posiłków była czynna siedem dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku, w soboty, niedziele i święta) w godzinach od 08:00 do 20:00 zgodnie z zapisem § 2 pkt 1 lit. c) wzoru umowy.
4. Wykonawca zapewnia zróżnicowany jadłospis, gorący posiłek.
5. Wykonawca zapewni, że posiłki przygotowywane będą w miejscu ich wydawania, bez możliwości zamiany posiłków na inne artykuły (napoje).
6. Wykonawca winien zapewnić takie warunki lokalowe aby umożliwić spożywanie posiłków na miejscu. W tym celu Wykonawca winien dysponować lokalem wyposażonym w odpowiednią liczbę mebli (miejsca siedzące przy stoliku) i urządzeń, które umożliwią spożywanie posiłków przez co najmniej 50 osób jednocześnie.
7. Cenę oferty stanowi wysokość marży wyrażonej w procentach za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłków, przygotowania i wydania posiłków.
7.1 Wykonawcy wpisując łączny koszt posiłków w formularzu cenowym zobowiązani są do skalkulowania ich w taki sposób żeby nie przekroczyć wskazanych w tabelach maksymalnych kwot jednego posiłku profilaktycznego tj.: maksymalna kwota brutto 5,98 zł.
7. 2 Zamawiający wymaga wskazania ceny (marży) w załączniku nr 1 do SWZiP – Formularzu ofertowym.
7.3 Cena (marża) za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłku, przygotowania i wydania posiłku, nie może przekroczyć wartości pieniężnej normy posiłku profilaktycznego, a która wynosi za osobodzień 2,99 złotych netto i została określona w oparciu o Decyzję NR 1/11 Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 04 października 2011 r. " W sprawie określenia wartości pieniężnych norm wyżywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i Biura Ochrony Rządu "
7.3 Marża jest składnikiem kosztu posiłku profilaktycznego (K), który zostanie wyliczony przez Zamawiającego za osobodzień w następujący sposób: wartość pieniężna normy żywieniowej, która wynosi za osobodzień 2,99 złotych netto (S) pomnożona przez marżę wyrażoną w procentach za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłku, przygotowania i wydania posiłku (M), pomnożona przez stawkę podatku od towarów i usług wyrażonego w procentach (VAT).,
K = S x M x VAT
UWAGA: Marża wraz z podatkiem VAT będzie w celu wyboru najkorzystniejszej oferty i będzie obowiązywała przez cały okres umowy. Marża wraz z podatkiem VAT wskazana w formularzu ofertowym nie może przekroczyć 100%. W przypadku podania marży wraz z podatkiem VAT wyższych niż 100% oferta zostanie odrzucona na podst. art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp. Cenę oferty należy obliczyć wg wzoru podanego w załączniku nr 3 do SWZiP- formularzu cenowym i wpisać we właściwe miejsce wskazane w załączniku nr 1 do SWZiP – formularz ofertowy. Do umowy jako maksymalna kwota zostanie wpisana kwota przeznaczona na realizację zamówienia podana na otwarciu ofert.
8. Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował placówką gastronomiczną spełniającą wymogi sanitarno – epidemiologiczne określone dla podmiotów prowadzących działalność w zakresie wyżywienia zbiorowego, a w położoną w odległości nie więcej niż 4 km licząc po trasie od miejsca SPPP w Bielsku-Białej, ul. Zwierzyniecka 9 w Bielsko - Biała.
UWAGA: Na etapie badania oferty Wykonawcy którego oferta zostanie uznana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zweryfikowania odległości podanej przez Wykonawcę w załączniku nr 1 do SWZiP - formularz ofertowy W przypadku gdy oferowana odległość przekroczy 4 km licząc po trasie Zamawiający odrzuci ofertę Wykonawcy jako niezgodną z SIWZ na podstawie art. 89 ust 1 pkt. 2 ustawy Pzp.
9. Zamawiający wymaga aby Wykonawca posiadał uprawnienia do wykonywania określonej działalności tj. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tekst jednolity Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914 ze zm. oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004r w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004r L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej.
10. Zamawiający wymaga aby osoby mające kontakt z żywnością były dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością oraz aby były nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy. Na potwierdzenie Zamawiający wymaga aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych. Zamawiający ma prawo na każdym etapie realizacji umowy wezwać Wykonawcę do okazania w/w książeczek.
11. Zamawiający dopuszcza podwykonawców. W przypadku gdy Wykonawca będzie korzystał z podwykonawców Zamawiający żąda wskazania części zamówienia, które zamierza im powierzyć oraz podania nazw firm podwykonawców oraz dane kontaktowe (załącznik nr 1 do SWZiP). Zapisy dotyczące podwykonawców znajdują się w rozdziale XVII SWZiP i w wzorze umowy (załącznik nr 2 do SWZiP).
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
05.07.2018 | 09:00
» Location
ul. J. Lompy 19
Katowice 40038
Województwo: śląskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach
ul. J. Lompy 19
Katowice 40038
Województwo: śląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.