Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro” realizowanego przez Miasto Zielona Góra – Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część V
» Notice description
1. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia pn. Przygotowanie i wydanie posiłków dla uczestników projektu „Lepsze jutro” realizowanego przez Miasto Zielona Góra-Centrum Integracji Społecznej w Zielonej Górze – część V, polegającego na przygotowywaniu i wydawaniu posiłków dwudaniowych uczestnikom projektu „Lepsze jutro” (do 9. osób dziennie - dalej "uczestnicy"), w lokalu Wykonawcy na terenie miasta Sulechowa, w dni robocze (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 14.00 do 15.00, w maksymalnej ilości do 765 posiłki, w okresie:
1) od 1 maja do 30 maja 2018 r. (20 dni roboczych) – 180 posiłków,
2) od 1 czerwca do 29 czerwca 2018 r. (21 dni roboczych) – 189 posiłki,
3) od 2 lipca do 31 lipca 2018 r. (22 dni robocze) – 198 posiłków,
4) od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2018 r. (22 dni robocze) – 198 posiłków,
z zastrzeżeniem postanowień ust. 2 poniżej.
2. Określone powyżej ilości posiłków są wartościami maksymalnymi. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od terminu rozpoczęcia realizacji umowy, liczby osób uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz osób obecnych w danym dniu na zajęciach. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości przewidzianych posiłków. Wykonawca przyjmuje powyższe do wiadomości i zrzeka się wszelkich roszczeń w tym względzie.
3. Wykonawca zobowiązuje się do:
1) przygotowania, przechowywania i wydawania uczestnikom posiłków w lokalu gastronomicznym określonym w § 3 ust. 1 projekcie umowy, zgodnie z zasadami określonymi w obowiązujących przepisach, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 - tekst jednolity ze zmianami), rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, Rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.) oraz innych obowiązujących przepisów w zakresie żywienia;
2) przestrzegania realizacji zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż, systemu HACCP; itp.;
3) przygotowywania, przechowywania i wydawania posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponoszenia odpowiedzialności za ich przestrzeganie. Personel Wykonawcy musi posiadać odpowiednie zaświadczenia dokumentujące dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym oraz ważne książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych.
4. Lokal gastronomiczny, w którym będą przygotowywane (i wydawane) posiłki, oraz w którym będzie konsumpcja posiłków przez uczestników, musi spełniać wszystkie wymagania stawiane w tym zakresie zakładom zbiorowego żywienia przez właściwą stację sanitarno- epidemiologiczną i na tę okoliczność Wykonawca przedłoży aktualną decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia.
5. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania i wydawania posiłków według następujących zasad:
1) wydawanie ciepłych posiłków - przez ciepły posiłek Zamawiający rozumie każdy posiłek, którego temperatura jest nie niższa niż 63oC,
2) posiłki muszą odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia,
3) posiłki powinny być przygotowane w dniu ich wydania, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych, posiadających aktualne terminy ważności,
4) posiłek powinien być wydawany w formie dwudaniowej tzn. zupy – 400 g oraz drugiego dania mięsnego lub jarskiego – 300 g (do wyboru przez uczestnika).
6. Każdego dnia obowiązywania umowy upoważniony przedstawiciel Zamawiającego kontaktował się będzie z Wykonawcą z odpowiednim wyprzedzeniem celem wskazania czy uczestnicy korzystać będą w danym dniu z posiłków, sprecyzowania liczby uczestników, którzy danego dnia korzystać będą z posiłków oraz dokonania wyboru stosownie do pkt 4) powyżej. Wykonawca zobowiązany jest zastosować się do informacji wskazanych przez Zamawiającego zgodnie z postanowieniem poprzedzającym.
7. Posiłki wydawane będą uczestnikom za okazaniem bonów dostarczonym im przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest zatrzymać bony, o których mowa powyżej, i załączyć ich komplet do rozliczenia z Zamawiającym. Bony stanowią wyłączny dowód wydania uczestnikom posiłków
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
23.03.2018 | 09:30
» Location
Plac Ratuszowy 6
Sulechów 66100
Województwo: lubuskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Sulechów
Plac Ratuszowy 6
Sulechów 66100
Województwo: lubuskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.