ZP-381-4/2018 Świadczenie usług gastronomicznych - catering w zakresie przygotowania i przywozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych polegających na zapewnieniu cateringu w zakresie przygotowania i dowozu całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.
2. Usługi świadczone będą przez wszystkie dni tygodnia z uwzględnieniem wszystkich możliwych świąt.
3. Zamawiający szacuje, że łączna ilość wszystkich posiłków w trakcie trwania umowy została ustalona na 48.000.
4. Wykonawca zobligowany będzie do przygotowania i dostarczenia posiłków do Szpitala Powiatowego w Szamotułach mieszczącego się w Szamotułach przy ul. Sukienniczej 13.
5. Szczegółowy zakres zamówienia oraz szczegółowe warunki świadczenia usług w tym rodzaje diet zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ.
6. Świadczenie usług polegać będzie na:
a) Przygotowaniu i dostarczeniu całodziennego wyżywienia pacjentów:
- dwa razy dziennie, transportem zapewnionym przez Wykonawcę na jego koszt i ryzyko
posiłki sporządzane będą przez Wykonawcę wg dekadowych jadłospisów zatwierdzanych na 7 dni wcześniej przez Zamawiającego uwzględniającego wszystkie rodzaje diet tj.: podstawowa, wysokobiałkowa, niskobiałkowa, wątrobowa, cukrzycowa, niskokaloryczna, żołądkowa, lekka, nisko solna, płynna-sonda, dieta specjalna niskotłuszczowa i każda inna określona przez Zamawiającego wynikająca z zaleceń lekarskich z uwzględnieniem zasad żywienia i dietetyki w oparciu o wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia.
- Na wszystkie określone wyżej diety, Wykonawca ma obowiązek przedstawienia w załączeniu do oferty, przykładowych jadłospisów dekadowych z podaniem gramatury.
- Posiłki przygotowywane będą przez Wykonawcę w oparciu o dzienne zapotrzebowanie składane przez Zamawiającego z 24 godzinnym wyprzedzeniem określające ilość poszczególnych posiłków oraz ich rodzaje tj. śniadania, obiady, kolacji, a także zamawiane diety. Jeżeli Wykonawca w procesie wytwarzania danego posiłku użyje substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z wykazem z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) zaznaczy to w sposób czytelny na przygotowanym jadłospisie, określając jaki typ alergenu zawiera dany posiłek.
- Wykonawca będzie zobligowany do przygotowania posiłków dla dzieci, zapewnić i dostarczyć dodatki na drugie śniadanie oraz podwieczorek. Zapotrzebowanie dzienne na dodatki zostanie podane Wykonawcy z 24 godzinnym wyprzedzeniem.
b) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości składanych dziennych zamówień, nie przekraczających łącznie 20% wartości całodziennego zamówienia w sytuacji, której nie można było wcześniej przewidzieć np. działanie siły wyższej, epidemia, wypadek zbiorowy itp.
c) Wykonawca ma obowiązek uwzględnienia i wprowadzenia do dekadowych jadłospisów wymogów narzuconych przez Zamawiającego określonych w załączniku nr 3 do SIWZ oraz uwzględniania w tym zakresie obowiązujących norm w czasie, kiedy trwa realizacja przedmiotu niniejszego zamówienia.
d) Wykonawca zobligowany będzie do zapewnienia na swój koszt i ryzyko właściwego transportu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno-epidemiologicznymi oraz opakowania w taki sposób aby gwarantował nienaruszalność oraz stałą ciepłotę.
e) zamawiane posiłki Wykonawca zobligowany jest dostarczyć do siedziby Zamawiającego, a następnie przekazać do 6 kuchenek oddziałowych z pomieszczenia mieszczącego się w piwnicy Szpitala, z którego za pomocą windy żywnościowej Wykonawca będzie wysyłał posiłki dostarczone w systemie dystrybucji termosowej.
f) dla pacjentów oddziału IOM i SOR porcje żywnościowe będą przygotowywane w naczyniach jednorazowych
g) Zamawiający ustala następujące godziny przekazywania posiłków do kuchenek oddziałowych.
- śniadanie i drugie śniadanie dla dzieci: 7:30
- obiad, podwieczorek dla dzieci oraz kolacja: 12:30
h) Wykonawca zobowiązany jest do utrzymania w czystości (własnymi środkami i sprzętem) pomieszczenie mieszczące się w piwnicy Szpitala, w którym przygotowywane są racje żywnościowe wysyłane windą na poszczególne oddziały. Wykonawca zapewni na swój koszt wózek do transportowania żywności oraz wyposażenie pomieszczenia w potrzebne meble w ramach swoich potrzeb.
i) Wykonawca dostarczy zamawiającemu naczynia jednorazowe dla I i II dania w ilości 5 kompletów jako depozyt do wykorzystania w przypadku przyjęcia pacjentów zakaźnych. Ilość ta będzie uzupełniana przez Wykonawcę w zależności od zużycia a w przypadku przyjęcia większej liczby pacjentów zakaźnych, dostarczy porcje żywnościowe w pojemnikach jednorazowych dla tych pacjentów.
j) w Środę Popielcową, Wielki Piątek, Wielkanoc, Wigilię Świąt Bożego Narodzenia w posiłkach należy
uwzględnić potrawy tradycyjne, w tym dodatki cukiernicze.
k)Zamawiający co najmniej 2 razy w roku może zlecić wykonanie badań kaloryczności posiłków poprzez
Sanepid. W przypadku negatywnego badania jego kosztami obciążony będzie Wykonawca.
7. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
8. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia ilości dostarczanych posiłków – o maksymalnie 10%.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
05.03.2018 | 08:00
» Location
ul. Sukiennicza 13
Szamotuły 64500
Województwo: wielkopolskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Sukiennicza 13
Szamotuły 64500
Województwo: wielkopolskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.