PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH SIĘ ORAZ DOWÓZ POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BARGŁÓW KOŚCIELNY
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie zupy i drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w koszty zamówienia, w ilości około 159 gorących posiłków dziennie.
2. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych posiłków dla poszczególnych szkół wynosi:
- Szkoła Podstawowa w Bargłowie Kościelnym - około 82 posiłków,
- Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 27 posiłków,
- Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 28 posiłków,
- Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 22 posiłków.
Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 9:00 a 11:30. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Minimalny wsad do kotła 4,00 zł
3. Zamawiający zamawia: przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w formie zupy i drugiego dania własnym transportem i we własnych termosach gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla wszystkich dzieci we wszystkich szkołach, należy dostarczać naczynia (w tym kubeczki) i sztućce jednorazowe. Wykonawca zobowiązany jest do zabrania następnego dnia wszystkich jednorazowych naczyń i sztućców.
W tygodniu (5 dni roboczych):
- 3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując różne techniki kulinarne,
- 1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką),
- 1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, paluszki rybne,
- do każdego posiłku zupa (300 ml),
- do każdego posiłku dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron,
- do każdego posiłku dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy,
- do każdego posiłku napój owocowy (200ml),
- do każdego posiłku owoc/owoce (min. 100g).
W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny, napój owocowy oraz owoc. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym.
Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. W przeciągu 3 dni roboczych rodzaj owocu/owoców nie może się powtarzać.
4. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
19.01.2018 | 09:00
» Location
ul. Augustowska 47
Bargłów Kościelny 16320
Województwo: podlaskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bargłowie Kościelnym
ul. Augustowska 47
Bargłów Kościelny 16320
Województwo: podlaskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.