Usługa cateringu dla Szpitala
» Notice description
Usługa cateringu dla pacjentów zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - formularz asortymentowo cenowy.
1.Przedmiotem zamówienia jest: Usługa cateringu dla pacjentów polegająca na przygotowaniu posiłków i dostarczaniu ich do miejsca dystrybucji wskazanego przez Zamawiającego znajdującego się w budynku Szpitala Powiatowego w Zawierciu, przy ul. Miodowej 14, 42-400 Zawiercie, zgodnie z zapisami zawartymi w formularzu asortymentowo cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ.
1.1.Przewidywana średnia ilość wydanych posiłków (osobodni) w skali 3 (trzech) miesięcy wynosi ok. 24 275,
w tym: Ilość łóżek – 389,
w tym:
1. Dieta podstawowa – 5 900 osobodni,
2. Dieta lekkostrawna – 12 000 osobodni,
3. Dieta dziecięca - 920 osobodni,
4. Dieta cukrzycowa – 4 375 osobodni,
5. Dieta płynna – 950 osobodni,
6. Dieta papkowata – 130 osobodni.
Rodzaje diet:
-Dieta podstawowa – 3 posiłki, wyszczególnione (kcal.-białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo: 9gr.),
-Dieta lekkostrawna – 3 posiłki, wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.),
-Dieta dziecięca - (1 do 18 lat) – 4 posiłki wyszczególnione (kcal-białko:9gr.- tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.),
-Dieta cukrzycowa – 4 posiłki, wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.),
-Dieta płynna – kleiki -3 posiłki, wyszczególnione (kcal-białko:9gr.- tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.),
-Dieta papkowata - 3 posiłki, wyszczególnione (kcal.-białko:9 gr.-tłuszcz:9 gr.-węglo:9 gr.).
Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia, a w szczególności:
- Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,
- Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy) CAC/RCP 39 – 1993,
- Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie zdrowotnym żywności i żywienia (t.j. DZ. U. z 2017 poz. 149),
- Norm HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli),
- oraz z wewnętrznymi przepisami Zamawiającego.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
24.11.2017 | 10:00
» Location
Miodowa 14
Zawiercie 42-400
Województwo: śląskie
Polska
» Category assortment
- Catering services
» Buyer data
Szpital Powiatowy w Zawierciu
Miodowa 14
Zawiercie 42-400
Województwo: śląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.