Świadczenie usług prowadzenia kuchni i dystrybucji posiłków w Domu Pomocy Społecznej im. J.Gawła w Stalowej Woli
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie kuchni i świadczenie przez Wykonawcę na rzecz zamawiającego kompleksowych usług dla 88 osób, związanych z codzienną całodobową obsługą polegającą na:
• Przygotowaniu całodziennych posiłków (śniadanie, II śniadanie w diecie cukrzycowej, dwudaniowy obiad z kompotem, posiłek dodatkowy, kolacja) z uwzględnieniem specyfiki pensjonariuszy DPS wraz z dietami: lekkostrawną, cukrzycową i wątrobową (zgodnie z zaleceniami lekarza oraz w oparciu o zalecane normy żywienia). Diety winny być opracowane przez uprawnionego dietetyka, a podmiot realizujący nasze zamówienie zobowiązany będzie do przestrzegania standardów dietetycznych i formalnego ich potwierdzenia. Posiłki mają być przygotowywane (gotowane) ze świeżych produktów nabywanych przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 28 listopada 2014r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2015 poz.35.) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Dobowa kaloryczność posiłków ma się mieścić w granicach 2200-2400 kcal.
- Przygotowywania tzw. suchego prowiantu dla pensjonariuszy w dniach, w których wyjeżdżać oni będą na wyjazdy okolicznościowe. Rodzaj i ilość porcji uzgadniane będą z uprawnionym przedstawicielem Zamawiającego . W ramach suchego prowiantu muszą znaleźć się ciepłe napoje w termosach zabezpieczonych przez Wykonawcę.
- Przygotowanie tradycją przyjętych potraw świątecznych ( Boże Narodzenie, Wielkanoc) oraz właściwej oprawy tych posiłków.
- Codzienne przygotowanie ciepłej herbaty w 6 termosach, 3 bochenków chleba o gramaturze po 700g, 3 porcji masła (smarowne lub mieszanka z olejem) do smarowania pieczywa o gramaturze 100 g każda , 3 porcji po 25 dkg każda, sera białego i 3 słoików dżemu o gramaturze po min. 270g , które codziennie odbierane będą przez pracowników Zamawiającego z przeznaczeniem na rozstawienie w kuchenkach piętrowych do wykorzystania przez mieszkańców.
Przygotowanie dwóch imprez okolicznościowych w każdym roku obowiązywania umowy na świadczenie usług:
• Święto rodziny :
forszmak 350ml x 300 porcji
Kiełbasa grillowa 150g x 300 porcji
Chleb zwykły 120 g x 300 porcji
Musztarda 20g x 300 porcji
Keczup 20g x 300 porcji
Ciasto cukiernicze 100g x 300 porcji
Kawa rozpuszczalna 250 ml x 300 porcji
Herbata ekspresowa lipton 300 szt.
Cukier 300 porcji
• Pożegnanie lata :
forszmak 350ml x 300 porcji
Kiełbasa grillowa 150g x 300 porcji
Chleb zwykły 120 g x 300 porcji
Musztarda 20g x 300 porcji
Keczup 20g x 300 porcji
Ciasto cukiernicze 100 g x 300 porcji
Kawa rozpuszczalna 250 ml x 300 porcji
Herbata ekspresowa lipton 300 szt.
Cukier 300 p
Przygotowania na każdą niedzielę stycznia 2018 i 2019 r oraz na dzień 02.luty każdego roku poczęstunku deserowego w postaci ciast pieczonych w ilości po 60 porcji o gramaturze 100-130 g
Przygotowania 5 razy w sezonie wiosenno-letnim zaopatrzenia na spotkania grillowe mieszkańców w postaci :
Porcja kiełbasy 150g x 150 porcji x 5
Chleb 100g x 150 porcji x5
Ketchup 20g x 150 porcji x5
Musztarda 20g x 150 porcji x5
dostosowania kuchni wraz z zapleczem do wymogów stawianych przez system HACCP oraz do jego stosowania.
Odbiorze i utylizacji resztek pokonsumpcyjnych
Utrzymaniu czystości pomieszczeń, urządzeń, sprzętu itp. wykorzystywanych przez Wykonawcę oraz czasowa ich konserwacja oraz konserwacja pomieszczeń będących w dzierżawie Wykonawcy.
3. Dystrybucja posiłków dla pensjonariuszy DPS będzie polegała na podaniu posiłku w oknie dystrybucyjnym dla mieszkańców mogących samodzielnie się obsłużyć oraz przygotowaniu śniadania i kolacji w punkcie wydawania ( skąd odbierane będą przez pracowników zamawiającego) dla mieszkańców spożywających posiłki w pokojach. Posiłek obiadowy dla mieszkańców spożywających go w pokojach będzie rozwożony na poszczególne piętra tzw. bemarem i wydawany przez pracowników Wykonawcy opiekunkom mającym dyżur na poszczególnych piętrach.
4. Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia i dystrybucji posiłków dla pensjonariuszy DPS w okresie przejściowym, jakim będzie okres przejęcia i uruchomienia kuchni wraz z pomieszczeniami towarzyszącymi oraz sprzętem i wyposażeniem od poprzedniego Wykonawcy.
5. Wykonawca zobowiązany jest do:
a) Doposażenia kuchni w niezbędny sprzęt i urządzenia zapewniający prawidłowe jej funkcjonowanie tj:
Kotły warzelniane elektryczne po min. 80L – szt.2
Kuchenka gazowa 4-palnikowa szt.1
Kuchenka gazowa 2-palnikowa szt.1
Piec konwekcyjny 10-półkowy
Zmywarka naczyń kapturowa gastronomiczna
Zamrażarka skrzyniowa 700L -1 szt.
Chłodziarki 1200L - 2 szt.
Patelnia gazowa
Garnki
Pojemniki GN
Patelnie na palniki gazowe
Mikser/blender
Krajalnica
Naświetlacz jaj
Sprzęt i urządzenia wymienione powyżej stanowią własność Wykonawcy i po zakończeniu kontraktu zostają przez niego zdemontowane i zabrane.
b) Wyposażenia jadalni w niezbędny sprzęt: sztućce, kubeczki, talerze głębokie, płytkie, talerzyki w ilości po 120 szt. ( wymagane stałe utrzymanie stanu ilościowego i jakościowego), garnitury do przypraw, koszyki na pieczywo, obrusy (cerata), termosy na napoje oraz termosy posiłkowe (wykorzystywane do przewożenia posiłków podczas imprez plenerowych i wycieczek)
c) Przejąć w dzierżawę pomieszczenia (o łącznej powierzchni 343,14 m2) i opłacać comiesięcznie czynsz w wysokości 1 450,67 zł netto/ 1784/32 zł brutto na rzecz zamawiającego.
d) Opłacać wykorzystywane media :
- Energia elektryczna
- Woda i ścieki
- Gaz.
- Wywóz nieczystości stałych
Dostawa mediów: Energia elektryczna, woda i ścieki oraz gaz ziemny, jest opomiarowana i rozliczenia będą następowały pomiędzy Wykonawcą a dystrybutorem, w związku z czym zachodzi obowiązek podpisania stosownych umów pomiędzy Wykonawcą a dystrybutorami.
e) opłacać podatek od dzierżawionej nieruchomości związanej z prowadzeniem działalności gospodarczej.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
27.10.2017 | 10:00
» Location
ul. Dmowskiego
Stalowa Wola 37450
Województwo: podkarpackie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Dom Pomocy Społecznej im. J. Gawła w Stalowej Woli
ul. Dmowskiego
Stalowa Wola 37450
Województwo: podkarpackie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.