Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od 1 września 2017 r. do 31 sierpnia 2019 r. – usługa cateringowa.
» Notice description
Przedmiot zamówienia składa się z dwóch części:
Część I zamówienia.
1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków w dniach, w których odbywać się będzie nauka, dla uczniów w następujących szkołach:
- Szkoła Podstawowa w Kłodzinie,
- Publiczna Szkoła Podstawowa w Żukowie,
- Publiczna Szkoła Podstawowa w Żukowie Oddział „0” w Karsku,
- Publiczna Szkoła Podstawowa w Jesionowie,
- Gimnazjum w Przelewicach.
Łączna ilość uczniów objętych dożywianiem około: 100 osób. Planowana ilość dostarczonych posiłków w okresie realizacji zamówienia 37.400 szt.
2) Dni nauki w których będą wydawane uczniom posiłki: od 5 września 2017 r.- 20 czerwca 2019 r. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej zgodnie z organizacją roku szkolnego 2017/2018 i 2018/2019.
3) Wskazane posiłki muszą być przygotowywane w następującej formie:
• trzy razy w tygodniu (poniedziałki, środy i piątki) drugie danie będące posiłkiem mięsnym lub rybnym z surówką lub gotowanymi jarzynami oraz kompotem lub sokiem owocowym. Do mięsa mogą być podawane zamiennie: ziemniaki, kasza, ryż, makaron. Drugie danie mogą stanowić też pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki jednodaniowe o kaloryczności nie mniejszej niż 550 kcal.
Zamawiający zastrzega, że danie takie jak: pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety winny być serwowane nie częściej niż dwa razy w miesiącu.
• dwa razy w tygodniu (wtorki i czwartki) zupa z mięsną wkładką (mięso lub kiełbasa) o pojemności 400 ml podana ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego.
Części II.
1) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków w dniach, w których odbywać się będzie nauka dla uczniów Punktów Przedszkolnych w Przelewicach Szkoły Podstawowej w Kłodzinie. Łączna ilość dzieci: 50 osób. Planowana ilość dostarczonych posiłków (dzienne wyżywienie) w okresie realizacji zamówienia 20.700 szt. Zamówienie obejmuje transport posiłków i dostarczenie ich do Punktów Przedszkolnych w Przelewicach, podlegających Szkole Podstawowej w Kłodzinie.
2) Dni nauki, w których będą wydawane uczniom posiłki: od 1 września 2017 r.- 31 sierpnia 2019 r. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej zgodnie z organizacją roku szkolnego 2017/2018 i 2018/2019.
3) Posiłek nr 1 ma się składać z kolorowych kanapek z wędliną lub nabiałem lub dżemem lub paróweczki oraz zupy mlecznej: m.in. kaszki mleczno-ryżowe, płatki z mlekiem. Kanapki podawane ze świeżymi warzywami: pomidorem, ogórkiem, sałatą, rzodkiewką, papryką. Napoje: herbata lub kakao, posiłek wydawany jest o godz. 8.30 Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal.
Posiłek nr 2 ma się składać z owoców, jogurtu lub biszkoptów oraz soków owocowych - posiłek wydawany jest o godz. 10.30 Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 200 kcal.
Posiłek nr 3 ma się składać z zupy, dania mięsnego lub jarskiego lub ryby, surówki, kompotu z owoców. Posiłek wydawany jest o godz.13.00 Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal.
Posiłek nr 4 ma się składać z ciasta lub bułeczki maślanej z serkiem homogenizowanym, lub wafelkiem czekoladowym lub kisielu, lub budyniu, sałatki owocowej lub marchewkowych gryzaków. Napoje: herbatka lub sok owocowy lub woda niegazowana, posiłek wydawany jest o godz. 14.45. Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 200 kcal.
Wymagania dla wszystkich posiłków objętych przedmiotowym zamówieniem.
• Wykonawca zobowiązany jest dostarczać posiłki urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, przygotowywane zgodnie z zasadami żywienia dzieci, smaczne i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Urozmaicenie posiłków będzie dotyczyć: doboru posiłków, barwy, smaku, zapachu, konsystencji i sposobu przyrządzania potraw;
• Posiłki dostarczane będą w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości i higieny przewożonych potraw;
• Zamawiający zastrzega w uzasadnionych przypadkach zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant ( kanapka, np. bułka z szynką lub serem + soczek, lub drożdżówka + soczek) i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektora szkoły/przedszkola.
• Wykonawca zobowiązany jest zapewnić naczynia jednorazowego użytku, w których będą spożywane dostarczone posiłki oraz opakowań kanapek (w przypadku zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant). Koszt tych opakowań powinien być uwzględniony w cenie jednostkowej określonej w formularzu ofertowym.
• Wykonawca zobowiązany jest dbać o czystość termosów. W ramach zamówienia Wykonawca nieodpłatnie dokonywać będzie odbioru resztek posiłków oraz zużytych naczyń jednorazowego użytku, zgodnie z potrzebami, jednak nie rzadziej niż raz na dobę.
• Przy planowaniu posiłków wykonawca uwzględniać będzie zalecaną wartość energetyczną dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym oraz normy produktów dla każdej z grup, będzie brać również pod uwagę wartość odżywczą przygotowywanych posiłków.
• Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek;
• Wykonawca zaświadcza, że dysponuje pracownikami, którzy posiadają aktualne wymagane do prowadzenia żywienia zbiorowego karty lub książeczki zdrowia oraz środkiem transportu do przewozu posiłków (właściwy stan sanitarno-techniczny potwierdzony przez Państwową Inspekcję Sanitarną);
• Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r., poz. 149, z późn.zm);
• Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Godziny dostarczania posiłków w godzinach umówionych z dyrektorem szkoły/przedszkola. Obiady do szkół/przedszkoli należy dostarczyć w ramach kosztów własnych (wraz z załadunkiem i rozładunkiem), Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać (zwiększyć lub zmniejszyć) w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektora szkoły/przedszkola.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
17.08.2017 | 10:00
» Location
Przelewice 74210
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Przelewice
Przelewice 74210
Województwo: zachodniopomorskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.