Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 2017/2018
» Notice description
1.Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 04.09.2017 r. do 21.06.2018 r., w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi:
a)Zespół Szkolno-Przedszkolny w Klonie wraz z oddziałami przedszkolnymi:
- uczniowie : 63 osób
-dzieci przedszkolne : 15 osób
b)Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach
- uczniowie : 58 osób,
- dzieci przedszkolne: 18 osoby,
c)Zespół Szkół w Rozogach – dotyczy Oddziału Gimnazjum w Dąbrowach oraz Gimnazjum w Klonie:
- uczniowie z Gimnazjum w Klonie : 15 osoby
- uczniowie z Gimnazjum w Dąbrowach - 22 osoby
2.Wyżej wymienione dzieci i uczniowie są dożywiane w ramach programu rządowego „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” (Uchwała Nr 221 Rady Ministrów z 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” na lata 2014–2020).
3.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 34.953 posiłków, z tego: 28.914 obiadów dla uczniów szkół i 6.039 posiłków dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 191, w tym ok. 33 posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 158 posiłków dla uczniów w szkołach x 183 dni żywieniowych.
UWAGA: Ilość dożywianych osób w zależności od faktycznej liczby osób objętych programem dożywiania oraz ilość dni żywieniowych w roku szkolnym 2017/2018 może ulec zmianie, za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności.
4. Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób:
a) trzy razy w tygodniu zupa + owoc (poniedziałek, środa, piątek)
b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek)
5. Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie:
a. zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik),
b. drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z:
- mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie;
- dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. ;
- dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g.
- kompotu 200 ml.
- jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów.
Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum dwa razy w miesiącu
c. Owoc w dni, gdy podawana jest zupa – do wyboru : jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka.
6. Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie obiadu dwudaniowego na który składać się będzie zupa oraz drugie danie. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie:
a) zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 ml + 1 kromka chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik),
b) drugie danie oraz kompot, składający się z:
- mięsa lub ryby (filet bez ości) o gramaturze 100-150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie;
- dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 100-150 g.;
- dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g.
- kompotu 200 ml
- jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum 2-3 razy w miesiącu.
c) owoc podany 3 razy w tygodniu ( do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka).
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
11.08.2017 | 10:00
» Location
ul. 22 Lipca 22
Rozogi 12114
Województwo: warmińsko-mazurskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach
ul. 22 Lipca 22
Rozogi 12114
Województwo: warmińsko-mazurskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.