PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW I WYCHOWANKÓW DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO W PIOTROWICACH W ROKU SZKOLNYM 2017/2018
» Notice description
1)przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od nauki - gorących obiadów dwudaniowych z kompotem w ilości średnio 137 zestawów dziennie dla dzieci w wieku szkolnym, w okresie od dnia 11.09.2017 r. do dnia 21.06.2018r. Dostawa o godz. 11.00 – nie później niż do godz. 11.15;
2)przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od zajęć - gorących obiadów dwudaniowych z kompotem, śniadaniem i podwieczorkiem w ilości średnio 50 zestawów dziennie dla dzieci w wieku przedszkolnym, w okresie od dnia 01.09.2017r. do dnia 31.08.2018r., z jednym miesiącem przerwy w okresie wakacji letnich. Dostawa śniadania o godz. 8.00 – nie później niż do godz. 8.15, pozostałe jak dla szkoły. Maksymalne zapotrzebowanie na posiłki:
1) zupa+ drugie danie + kompot dla uczniów ze szkoły – dla 137 dzieci,
2) zupa + drugie danie + kompot dla dzieci z przedszkola – 50 dzieci,
3) śniadanie dla dzieci z przedszkola – 50 dzieci,
4) podwieczorek dla dzieci z przedszkola – 50 dzieci.
W roku szkolnym 2016/2017 liczba uczniów korzystających z obiadów wynosiła 60.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów, a wszelkie zmiany ilości zamawianych obiadów Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, do godziny 14.00. Jako koordynatora w zakresie realizacji obowiązków umownych wyznacza się ze strony Zamawiającego dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. , poz.149), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
1) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może się powtarzać w tym samym tygodniu,
2) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych –konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
3) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone,
4) potrawy powinny być przygotowane estetycznie.
Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Zamawiający posiada własne naczynia – talerze, sztućce. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. Koszt związany z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
07.08.2017 | 11:00
» Location
Męcinka 11
Męcinka 59424
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gmina Męcinka
Męcinka 11
Męcinka 59424
Województwo: dolnośląskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.