Realizacja programu wieloletniego: „Pomoc państwa w zakresie dożywiania na okres wrzesień - grudzień 2017” - przygotowanie ciepłych dwudaniowych posiłków dla osób uprawionych z terenu Gminy Stary Sącz
» Notice description
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie:
Pełnego obiadu: zupa – 250 ml, ziemniaki lub produkty przetworzone z ziemniaków o odpowiedniej gramaturze lub zamiennik (ryż, kasza) – 200 gram, mięso – 100 gram, surówka – 150 gram, sok lub kompot – 200 ml
Za danie z mięsem, jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, lub danie z makaronem itp. o minimalnej gramaturze 400 gram + sok lub kompot 200 ml.
Wartość kaloryczna posiłku nie może być niższa niż 1000 kcal.
Zadanie Nr I Placówka Szacunkowa ilość posiłków
Szkoła Podstawowa w Barcicach 47
Gimnazjum w Barcicach 23
RAZEM 70
Zadanie Nr II Placówka Szacunkowa ilość posiłków
Szkoła Podstawowa w Gaboniu 60
Szkoła Podstawowa w Skrudzinie 40
Szkoła podstawowa w Starym Sączu 50
RAZEM 150
Zadanie Nr III Obiady dla mieszkańców Gminy Szacunkowa ilość posiłków
Obiady dla mieszkańców Gminy 20
RAZEM 20
2. Posiłki muszą posiadać wymagalną przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z przepisami i wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający wymaga aby surowcowy uśredniony tzw. wsad do kotła umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu dwudaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie był niższy niż 4,00 zł brutto licząc w cenach hurtowych.
Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu tygodnia /5 dni/ wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Zamawiający wymaga dostarczenia jadłospisów na dany miesiąc w ostatnim dniu miesiąca poprzedzającego – dotyczy części I i II
Dostarczenie/wydawanie posiłków - w godzinach umówionych z Dyrektorami Szkół - dotyczy części I i II
Przerwy obiadowe w szkołach: Zadanie I Placówka Przerwy obiadowe
Szkoła Podstawowa w Barcicach 11:20-11:35
Gimnazjum w Barcicach 11:20-11:35
Zadanie II Placówka Przerwy obiadowe
Szkoła Podstawowa w Gaboniu 11:15-11:30
Szkoła Podstawowa w Skrudzinie 10:35-10:55
Szkoła podstawowa w Starym Sączu 11:30-11:45, 12:30-12:45
W przypadku szkół z dwoma przerwami należy dowieźć posiłek każdorazowo na każdą z przerw, w zależności od potrzeb dożywianych dzieci.
W ramach realizacji zamówienia część I i II należy zapewnić posiłek w pojemnikach porcjowanych jednorazowych w przypadku gdy ofertę złoży firma cateringowa. Firma cateringowa musi zapewnić również odbiór naczyń jednorazowych do utylizacji.
Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany. Zmiana ilości zarówno na + jak i na – nie będzie powodować zmiany ceny posiłku ani zmiany warunków umowy.
3. Wykonawca zapewnia transport posiłków. Wykonawca zapewni transport posiłków w taki sposób aby posiłki dostarczone do spożycia posiadały wymaganą przepisami prawa temperaturę (dotyczy oferty firmy cateringowej).
4. Posiłki będą przygotowywane przez wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego jest decyzja inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia dzieci oraz w przypadku oferty firmy cateringowej firma musi posiadać zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej oraz na transport posiłków.
5. Przygotowanie posiłków w okresie dla: część I i II od daty 04.09.2017 do 20.12.2017 r. z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych oraz przerw w nauce w szkole, część III od daty 01.09.2017 r. do 31.12.2017 r.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
03.08.2017 | 11:00
» Location
ul. Stefana Batorego 15
Stary Sącz 33340
Województwo: małopolskie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Stefana Batorego 15
Stary Sącz 33340
Województwo: małopolskie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.