Powrót

Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo- Leczniczego

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego DOM POLSKIEGO CZERWONEGO KRZYŻA , ul. Olszańska 5, 31-513 Kraków.
2. Usługa, o której mowa w ust. 1, zawiera przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów ZOL wraz z odbiorem odpadów pokonsumpcyjnych i zapewnieniu ich utylizacji.
3. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy i przy pomocy urządzeń znajdujących się w jego dyspozycji („Kuchnia Wykonawcy”).
4. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki w liczbie wynikającej z aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zamówi posiłki w ilości nie mniejszej niż o 10% i nie większej o 10% od ilości określonych w załączniku 1 A do SIWZ.

5. Wykonawca musi dysponować odpowiednim systemem teleinformacyjnym (telefon, e-mail, fax ) służącym do zarządzania procesem produkcji, zamawiania i rozliczania posiłków, pozwalającym na uzyskiwania jednoznacznych danych o ilościach i rodzajach posiłków oraz ich wartości dietetycznej (gramatury, wartości kaloryczne), a także pozwalającym na zindywidualizowane zamawiania posiłków dla poszczególnychpacjentów oraz wybór diet i menu. Szczegółowe warunki zamówienia określa załącznik 1 A do SIWZ.
6. Wykonawca prowadzi dokumentację ilości i rodzajów wydawanych posiłków z uwzględnieniem ich gramatury i wartości kalorycznych, a także terminów dostaw. Dokumentację tę Wykonawca udostępnia przedstawicielowi Zamawiającego na bieżąco.
7. Wykonawca musi dysponować należycie wykwalifikowanym i dostatecznie licznym personelem zapewniającym poprawne wykonanie usługi.
8. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia niezwłocznie po zawarciu umowy i aktualizowania imiennych list członków personelu wykonującego usługę wraz z oznaczeniem wykonywanych czynności.
9. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę pracowników przewidzianych do realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę w szczególności przy wykonywaniu czynności przygotowywania posiłków.
10. W zakresie nieuregulowanym przez Zamawiającego, stosuje się załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZiOS z 1974 r., nr 16 poz. 69) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

01.04.2020 | 08:30


» Lokalizacja

Studencka 1
Kraków 31-116
Województwo: małopolskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Małopolski Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża
Studencka 1
Kraków 31-116
Województwo: małopolskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się