Powrót

Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na zadania bezpośrednio do siedziby Zamawiającego

» Opis zapytania

1.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych bezpośrednio do siedziby Zamawiającego z podziałem na części:

część nr I – PIECZYWO
część nr II – MIĘSO I WĘDLINY
część nr III – PRODUKTY MLECZARSKIE, SERY, , TŁUSZCZE, OLEJE
część nr IV – WARZYWA I OWOCE
część nr V – RYBY MROŻONE I MROŻONKI WARZYWNE
część nr VI – GOTOWE PRODUKTY (GARMAŻERYJNE)
część nr VII – RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – MĄKI, KASZE, PRZYPRAWY,

Zamawiający informuje, że posiada dwie siedziby szkoły, które znajdują się przy :
1) ul. Orkana 32; 57-200 Ząbkowice Śląskie
2) ul. Powstańców Warszawy 8 b,c, 57-200 Ząbkowice Śląskie


Zamawiany asortyment będzie na każdą z placówek oddzielnie.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od nr 1 do nr 7 do projektu umowy - załącznika nr 5 do SIWZ. Wielkości (masa, ilość) wyszczególnionych produktów przez Zamawiającego są wielkościami prognozowanymi i służą wyłącznie do porównania ofert. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tytułu nie pobrania przez Zamawiającego przewidywanej ilości asortymentu.
Podana ilość artykułów, produktów może się zmienić w zależności od potrzeb Zamawiającego. W powyższym wypadku ceną zwiększonego asortymentu będzie cena jednostkowa podana przez Wykonawcę w ofercie.

Uwaga:
Przywołane w dokumentacji nazwy handlowe produktów służą wyłącznie do określenia cech jakościowych, ilościowych i innych przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza dostawę artykułów zamiennych, pod warunkiem zachowania przez w/w produkty cech jakościowych, charakterystycznych walorów smakowych i zapachowych oraz takiej samej masy i wydajności (nie mniejszej) jak artykuły podane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia (załącznikach od nr 1 do nr 7 do projektu umowy). Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury/ilości sztuk w paczce) oferowanego produktu (w granicach +/-25%).

DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/PACZKA: Jeżeli oferowana przez Wykonawcę wielkość opakowania (gramatura/ilość szt. w paczce) jest większa/mniejsza (w granicach +/- 25%), wówczas Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę/ ilość szt. w paczce), z jednoczesnym dokonaniem:
a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania (gramatura/ilość szt. w paczce) jest mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów;
b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w wypadku, gdy wielkość oferowanego przez Wykonawcę opakowania (gramatura/ ilość szt. w paczce) jest większa niż wskazana w Wykazie produktów.
Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.
Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 t. j. ze zm./,
2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów/Dz. U. z 2016 poz. 2047 t. j../.
Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:
1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,
2) nazwa i rodzaj produktu,
3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),
4) masa netto/ pojemność,
5) wykaz składników według udziału surowców.

1.2 Harmonogram dostaw według poszczególnych części zamówienia:

- część nr I – PIECZYWO: pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku do godziny 8:00;
- część nr II – MIĘSO I WĘDLINY: pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku do godziny 8:00;
- część nr III – PRODUKTY MLECZARSKIE, SERY, , TŁUSZCZE, OLEJE: dwa razy w tygodniu do godziny 08:00;
- część nr IV – WARZYWA I OWOCE : minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku) do godziny 14:00;
- część nr V – RYBY MROŻONE I MROŻONKI WARZYWNE: minimum jeden raz w tygodniu (od poniedziałku do piątku) do godziny 11:00;
- część nr VI – GOTOWE PRODUKTY (GARMAŻERYJNE): minimum jeden/ dwa razy w miesiącu do godziny 9:00;
- część nr VII – RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – MĄKI, KASZE, PRZYPRAWY : minimum jeden raz na dwa tygodnie (od poniedziałku do piątku) do godziny 14:00.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

13.12.2019 | 10:00


» Lokalizacja

ul. Orkana 32
Ząbkowice Śląskie 57-200
Województwo: dolnośląskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Produkty gospodarki leśnej
  • Produkty łowiectwa
  • Ryby i pozostałe produkty rybołóstwa
  • Sprzęt związany z leśnictwem, łowiectwem i rybołóstwem
  • Usługi wspomagajace rybołóstwo
  • Usługi związane z leśnictwem
  • Usługi związane z łowiectwem
  • Płody rolne
  • Rośliny
  • Sprzęt związany z rolnictwem, sadownictwem, ogrodnictwem i hodowlą zwierząt
  • Usługi związane z rolnictwem, sadownictwem, ogrodnictwem i hodowlą
  • Zwierzęta żywe

» Dane nabywcy

Szkoła Podstawowa nr 3 im. Mikołaja Kopernika
ul. Orkana 32
Ząbkowice Śląskie 57-200
Województwo: dolnośląskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się