Powrót

Usługa cateringu dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Publicznego w Kowalewie Pomorskim w roku szkolnym 2019/2020.

» Opis zapytania

Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 195 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać do Przedszkola Publicznego w Kowalewie Pomorskim w okresie od 22.11.2019r. do 30.06. 2020r.
1. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, II śniadanie, obiad dla grupy maksymalnie 195 dzieci w okresie od 22.11.2019r. do 30.06.2020r.
2. Wartość kaloryczna posiłków: 950- 1050 kcal.
3. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: - śniadania – do godz.7.00, II śniadanie – do godz. 9.00, - obiad – do godz. 11:30.
4. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. 22.11.2019r. do 30.06.2020 r. – tj. 151 dni.
5. Produkty w dziennym jadłospisie muszą być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1154) oraz muszą obejmować :
śniadanie(przykłady):
- kanapki z wędliną, pastą jajeczną, rybną, pasztetem, jajkiem gotowanym, serem, twarożkiem, rybą, ogórkiem, pomidorem, itp.
- parówka z szynki, jajecznica, twarożek,
- płatki z mlekiem (wielozbożowe, owsiane, jaglane, jęczmienne), zacierki, kasza jaglana z płatkami migdałowymi i smażonymi śliwkami (na gęsto),
- chleb: mieszany, słonecznikowy, pszenno-żytni, graham, bułka razowa,
- kawa z mlekiem, kakao, herbata owocowa,
- okolicznościowo stół szwedzki (chleb z masłem, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, sałata)
II śniadanie (przykłady):
- ryż z jabłkiem prażonym,
- serek waniliowy, biszkopty,
- koktajl owocowo-jogurtowy, bułka kukurydziana,
- budyń z owocami,
- kasza manna na mleku z sokiem, owocami,
- gofry własnego wypieku,
- kasza kuskus z owocami,
- jabłko, banan, wafle wielozbożowe z masłem i miodem,
- ciasteczka owsiane, sok marchwiowo-jabłkowy,
- ciasto drożdżowe z owocami, marchewkowe i inne,
- sałatka owocowa z jogurtem,
- chałka z powidłami, rogal z dżemem,
- serowe placuszki,
obiad (przykłady):
- I danie: zupa (rosół, pomidorowa, żurek, jarzynowa, barszcz, krupnik, kalafiorowa, itp.)
- II danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.)
- dania mięsne (udziec z kurczaka, pierś z indyka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, gulasz, leczo z indyka, pieczeń mielona, kotleciki z mięsa mieszanego, kulki mięsne w sosie, kotleciki drobiowe panierowane w otrębach i sezamie, gołąbki, )
- ryba, kotlet rybny, kuleczki rybne,
- kotlet z jajka, pierogi z serem, owocami, polane jogurtem, pierogi, naleśniki, knedle itp. – surówka, kompot lub sok owocowy,
Napoje przygotowane na miejscu muszą być słodzone cukrem w ilości nieprzekraczającej 10 g cukrów w 250 ml produktu gotowego do spożycia. Do smażenia należy używać olej rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%. Zupy, sosy należy sporządzać z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników. Do każdego posiłku należy dodać porcję świeżych warzyw lub owoców. Co najmniej raz w tygodniu należy podać rybę.
6. Wykonawca najpóźniej na 4 dni robocze przed rozpoczęciem każdych kolejnych 2 tygodni świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnych 2 tygodni. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie.
7.Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki.
8.Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
9. Posiłki dla dzieci należy dostarczać w zbiorczych termosach i opakowaniach. Pojemniki zbiorcze muszą spełniać normy w zakresie transportu i dostarczania posiłków gorących. Napoje ciepłe należy dostarczać w termosach.
10.Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi objętej zamówieniem wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 11.Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej.
12.W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
13.W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności.
14.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej.
15.Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 16.Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
17.Wykonawca przygotowuje i dostarcza śniadania i II śniadania na podstawie ilości dzieci z dnia poprzedniego, natomiast ilość obiadów Zamawiający zgłasza telefonicznie do godz. 9:00 w dniu dostawy. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. W takiej sytuacji Wykonawcy nie przysługuje z tego tytułu żadne roszczenie finansowe wobec Zamawiającego.
18.Wykonawca wszystkie dostawy wykona w terminie.
19.Wykonawca oświadcza,że dysponuje odpowiednia wiedzą, kwalifikacjami i umiejętnościami oraz wystarczającymi środkami technicznymi do wykonania niniejszej umowy oraz że wykona ją z należytą starannością zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
20.Wykonawcy nie wolno powierzyć wykonania niniejszej umowy lub jej części osobie trzeciej (Podwykonawcy) bez pisemnej zgody Zamawiającego.
21.Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość przedmiotu umowy i wszelkie spowodowane nimi szkody, tak wobec Zamawiającego, jak i wobec osób trzecich, na rzecz których przedmiot umowy jest bezpośrednio wykonywany.


Złóż ofertę


» Termin składania ofert

23.10.2019 | 12:00


» Lokalizacja

Konopnickiej 13
Kowalewo Pomorskie 87-410
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Gmina Kowalewo Pomorskie - Przedszkole Publiczne w Kowalewie Pomorskim
Konopnickiej 13
Kowalewo Pomorskie 87-410
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się