Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie-Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla uczniów tej szkoły i Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów: Szkoły Filialnej w Luchowie Górnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Woli Różanieckiej, Szkoły Filialnej w Różańcu Pierwszym, Szkoły Podstawowej w Różańcu Drugim, Publicznego Gimnazjum w Tarnogrodzie.

» Opis zapytania

2. Przedmiotem zamówienia jest:
a. Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie-Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla uczniów tej szkoły oraz przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów: Szkoły Filialnej w Luchowie Górnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Luchowie Dolnym, Szkoły Podstawowej w Woli Różanieckiej, Szkoły Filialnej w Różańcu Pierwszym, Szkoły Podstawowej w Różańcu Drugim, Publicznego Gimnazjum w Tarnogrodzie.
: - w ilości około 203 szt./dzień drugich dań z kompotem oraz 62 szt./dzień zup, ilość dni żywieniowych 183 w terminie od dnia 01.09.2018 r. do 19 czerwca 2019 r. - użyczenie pomieszczeń kuchni i zaplecza magazynowego Szkoły Podstawowej w Tarnogrodzie określone będzie w odrębnej umowie której wzór stanowi załącznik nr 9. Całość przedmiotu zamówienia dla szkół wynosi około: 37.149 szt. II dań z kompotem oraz 11.346 szt. zup.
Posiłki składają się z II dania z kompotem (kasza 100 g gulasz wieprzowy 100 g +sos; ziemniaki 100 g schabowy 80 g; ryż 100 g z jabłkami 40 g i śmietaną; ziemniaki 100 g filet z kurczaka 100 g; Kluski 140 g z serem 40 g; łazanki: 100 g makaronu +60 g mięsa i kiełbasy + kapusta; ziemniaki 100 g mielony 100 g; pierogi z serem 250 g z przysmażoną cebulką lub masłem; ziemniaki 100 g potrawka z kurczaka 100 g (mięso min. 80g +sos); ziemniaki 100 g ryba (filet)120 g; do każdego drugiego dania surówka lub owoc) oraz zup 500 ml z pieczywem 100g. (przykładowy jadłospis zał. nr 6)

b. Przygotowanie posiłków w pomieszczeniach kuchni Szkoły Podstawowej im. Marii Curie- Skłodowskiej w Tarnogrodzie dla Przedszkola Miejskiego w Tarnogrodzie:
- w ilości około 150 śniadań, 150 obiadów (zupa z pieczywem, drugie danie z kompotem ) i 100 podwieczorków, ilość dni żywieniowych 189 w terminie od dnia 01.09.2018 r. do 30.06.2019 r. oraz 25 śniadań, 25 obiadów (zupa z pieczywem, drugie danie z kompotem) i 25 podwieczorków, ilość dni żywieniowych 30 w terminie od dnia 01.07.2019 r. do 09.08.2019 r. Całość przedmiotu zamówienia wynosi: 29.100 szt. śniadań, 29.100 szt. obiadów oraz 19.650 szt. podwieczorków
3.1.1.Posiłki składają się: ze śniadania (Kanapka z masłem ekstra 40g pasta jajeczna ze szczypiorkiem 30g; Kanapki z szynką 70g pomidor 20g; Bułka z twarożkiem (ser, szczypiorek, rzodkiewka) 50g; Bułeczka 40 g z nutellą; Parówki Kanapka z masłem ekstra 50g ketchup; Płatki na mleku 200g kanapka z masłem 40g żółty ser 20g ogórek 20 g; Kanapki z masłem ekstra 50g szynka 15g pomidor 20g; Zupa mleczna 220g kanapka z masłem ekstra 50g dżem; Kanapka z masłem 50g kiełbasa szynkowa 20g pomidor 20g; Kanapka z masłem 50g dżem), obiadu - zupa, II danie i kompot (zupa 250ml z pieczywem, ziemniaki 80g gulasz z mięsa z piersi indyka 70g+sos; Kluski 100 g z serem 30g; ziemniaki 80g podudzie pieczone 60g surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 70g; kasza gryczana 50g gulasz wieprzowy 60g mięsa +sos ogórek małosolny 50g; ziemniaki 80g ryba 70g – filet surówka z kapusty 50g; ziemniaki 80g pulpety mięsne 50g + sos pomid. buraczki 70g,; ryż 70g z jabłkami 30g; kasza jęczmienna na sypko 50g pierś z kurczaka duszona 50g tarta marchewka z jabłkiem 70g; naleśniki z serem/dżemem lub racuchy ze śmietaną lub pierogi z serem 150g) oraz podwieczorku (Serek homogenizowany 120g, bułka chałka kromka 40g z masłem i dżemem, galaretka z owocami 150g +herbatniki 50g, ciasto z owocami 120g, mini pizza 150g, owoc 150g kilka chrupek kukurydzianych, budyń z sokiem 150 g, ciastka 50g, jogurt 100g, kisiel z owocami 150g itp. (przykładowy jadłospis zał. nr 7)

3. Obiady powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Powinny być urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej, atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Waga posiłków powinna się przedstawiać następująco: zupa 400 g, ziemniaki, kasza, ryż lub makaron – 200g, mięso lub ryba – 100g, surówka lub jarzyny – 100 g; pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety lub inne – 400g, napój (sok/kompot/herbata) - 200 ml.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i wagę zamawianego posiłku oraz organizację dożywiania, jakość wydawanych posiłków i zgodność ich przygotowania z zasadami racjonalnego żywienia. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia.
Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami Szkół. Wykonawca w pierwszym dniu roboczym każdego tygodnia będzie dostarczał tygodniowy jadłospis (musi on zawierać gramaturę części składowych obiadu - dotyczy wszystkich placówek) do Dyrektorów Szkół, w których prowadzone jest dożywianie.

4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania, wydawania i dostarczania posiłków
o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym w tzw. punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki winny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.
5. Wykonawca gwarantuje i odpowiada za wysoką, jakość dostarczanego produktu, terminowość dostaw oraz zgodność z obowiązującymi normami i wymogami sanitarnymi.

6. Wykonawca zabezpiecza własny środek transportu przystosowany do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne oraz naczynia do wydawania posiłków w przypadku takiej konieczności.

7. Wykonawca jest zobowiązany do sprzedaży posiłków uczniom nieobjętym niniejszym zamówieniem w cenie równej, jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym posiłki).

55524000-9 usługi dostarczania posiłków szkolnych
55321000-6 usługi przygotowania posiłków

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

02.08.2018 | 11:00


» Lokalizacja

T. Kościuszki 5
Tarnogród 23-420
Województwo: lubelskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Gmina Tarnogród
T. Kościuszki 5
Tarnogród 23-420
Województwo: lubelskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się