Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w okresie od września do grudnia 2018 r.
» Opis zapytania
1. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 04.09.2018 r. do 31.12.2018 r., w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi:
a) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Klonie wraz z oddziałami przedszkolnymi:
- uczniowie : 60 osób
-dzieci przedszkolne : 12 osób
b) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach
- uczniowie : 70 osób,
- dzieci przedszkolne: 12 osoby,
c) Zespół Szkół w Rozogach – dotyczy Oddziału Gimnazjum w Dąbrowach oraz Gimnazjum w Klonie:
- uczniowie z Gimnazjum w Klonie : 8 osób
- uczniowie z Gimnazjum w Dąbrowach - 8 osób
2. Wyżej wymienione dzieci i uczniowie są dożywiane w ramach programu rządowego „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” (Uchwała Nr 221 Rady Ministrów z 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” na lata 2014–2020).
3. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 13.090 posiłków, z tego: 11.242 obiadów dla uczniów szkół i 1.848 posiłki dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 170, w tym ok. 24 posiłki dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 146 posiłki dla uczniów w szkołach x 77 dni żywieniowych.
UWAGA: Ilość dożywianych osób w zależności od faktycznej liczby osób objętych programem dożywiania oraz ilość dni żywieniowych w okresie objętym zamówieniem może ulec zmianie, za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności.
4. Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób:
a) trzy razy w tygodniu zupa + owoc (poniedziałek, środa, piątek)
b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek)
5. Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie:
a. zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik),
b. drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z:
- mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie;
- dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. ;
- dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g.
- kompotu 200 ml.
- jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów.
Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum dwa razy w miesiącu
c. Owoc w dni, gdy podawana jest zupa – do wyboru : jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka.
6. Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie obiadu dwudaniowego na który składać się będzie zupa oraz drugie danie. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie:
a) zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 ml + 1 kromka chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik),
b) drugie danie oraz kompot, składający się z:
- mięsa lub ryby (filet bez ości) o gramaturze 100-150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie;
- dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 100-150 g.;
- dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g.
- kompotu 200 ml
- jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum 2-3 razy w miesiącu.
d) owoc podany 3 razy w tygodniu ( do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka)
Szczegółowy opie w SIWZ .
Złóż ofertę
» Termin składania ofert
30.07.2018 | 10:00
» Lokalizacja
Wojciecha Kętrzyńskiego 22
Rozogi 12-114
Województwo: warmińsko-mazurskie
Polska
» Kategoria asortymentowa
- Usługi gastronomiczne
» Dane nabywcy
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach
Wojciecha Kętrzyńskiego 22
Rozogi 12-114
Województwo: warmińsko-mazurskie
Polska
» Dane kontaktowe
Dostępne po zalogowaniu
Zaloguj sięBądź na bieżąco z zapytaniami ze swojej branży
Zapytania ofertowe z kategorii Gastronomia, catering, hotelarstwo z ostatnich 10 dni.