Świadczenie usług cateringowych dla publicznych szkół podstawowych z terenu miasta Wągrowca w roku 2018

» Opis zapytania

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w okresie od 05 września do 31 grudnia 2018 dla:
 Szkoły Podstawowej nr 1, ul. św. Wojciecha 20, 62-100 Wągrowiec,
 Szkoły Podstawowej nr 2 im. Cystersów Wągrowieckich w Wągrowcu, ul. Krótka 4,
62-100 Wągrowiec,
 Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Wągrowcu, ul. Letnia 1,
62-100 Wągrowiec,
 Szkoły Podstawowej nr 4 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wągrowcu, ul. Reja 10,
62-100 Wągrowiec.
W zakres usług będących przedmiotem zamówienia wchodzi: przygotowanie, dostarczenie i wydanie posiłków.
2. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określony został w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ, opracowany dla wszystkich szkół wspólnie.
3. W cenie posiłku należy uwzględnić wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia, m.in.: koszty zakupu produktów, przygotowania posiłków, dostarczania posiłków, wydania posiłków, zebrania i utylizacji odpadów.
4. Wykonawca będzie dostarczał posiłki w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
5. Wykonawca będzie dostarczał i wydawał posiłki w poszczególnych dniach żywienia (w dni nauki szkolnej) zgodnie z jadłospisem stanowiącym załącznik nr 10 do SIWZ, w godzinach wyszczególnionych w pkt. 12, w pomieszczeniach wskazanych przez dyrektora szkoły.
6. Posiłki należy wydać w dopuszczonych do tego celu pojemnikach ze sztućcami jednorazowego użytku.
7. Jadłospis, załączony do oferty ulegać będzie cyklicznemu powtarzaniu. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości posiłków zgodnie z przedstawionym jadłospisem. Dopuszcza się wprowadzenia zmian w jadłospisie. Jadłospis po zmianie każdorazowo wymaga akceptacji dyrektora szkoły. Koszt surowców zużytych do przygotowania posiłku po zmianie jadłospisu musi być równy kosztowi określonemu w formularzu oferty. Jednostkowy koszt posiłku po zmianie jadłospisu nie może ulec zmianie.
8. Posiłki muszą posiadać gramaturę oraz normy na składniki pokarmowe zgodnie z Instytutem Żywności i Żywienia oraz spełniać wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154).
9. Po spożyciu posiłków Wykonawca niezwłocznie, jednak nie później niż w dniu podania, usunie z budynków szkół wszelkie odpady pokonsumpcyjne i złoży je w przystosowanych do tego pojemnikach, zachowując przypisy ustawy o odpadach z dnia 14.12.2012 r. (Dz. U. z 2016 r. poz. 1987 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 13.09.1996r o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (Dz.U. z 2013 r. poz. 1399 z późn. zm.). Koszty zagospodarowania odpadów pokrywa Wykonawca.
10. Dzienne zapotrzebowanie na posiłki przedstawia się następująco:
 Szkoły Podstawowej nr 1, ul. św. Wojciecha 20, 62-100 Wągrowiec 25 obiadów
 dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Cystersów Wągrowickich,
ul. Krótka 4, 62-100 Wągrowiec 50 obiadów
 dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika w Wągrowcu,
ul. Letnia 1, 62-100 Wągrowiec 50 obiadów
 Szkoły Podstawowej nr 4 im. Marii Skłodowskiej – Curie w Wągrowcu,
ul. Reja 10, 62-100 Wągrowiec 60 obiadów
RAZEM: 185
Łącznie w roku 2018 należy dostarczyć:
 do Szkoły Podstawowej nr 1, ul. św. Wojciecha 20,
62-100 Wągrowiec 25 obiadów x 78 dni = 1 950
 do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Cystersów Wągrowieckich,
ul. Krótka 4, 62-100 Wągrowiec 50 obiadów x 78 dni = 3 900
 do Szkoły Podstawowej nr 3, im. Mikołaja Kopernika,
ul. Letnia 1, 62-100 Wągrowiec 50 obiadów x 78 dni = 3 900
 do Szkoły Podstawowej nr 4 im. Marii Skłodowskiej- Curie,
ul. Reja 10, 62-100 Wągrowiec 60 obiadów x 78 dni = 4 680
RAZEM: 14 430.

UWAGA !!!!
Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków może ulec zmianie, a dane przedstawione wyżej są danymi szacunkowymi
11. Wyznaczony przez Dyrektora pracownik szkoły w piątek każdego tygodnia poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków na kolejny tydzień, a w przypadku nagłych zmian (np. nieobecności ucznia spowodowanej chorobą) z jednodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie.
12. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa:
a) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U.2017 r. poz. 149) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
b) Wykonawca będzie bezwzględnie przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności oraz Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016 r. poz. 1154). Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
c) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia z uwzględnieniem przygotowania potraw do cateringowej obsługi gastronomicznej firm. Wykonawca przedłoży ww. decyzję.
d) Dostarczane posiłki będą przygotowywane przez personel z ważnymi badaniami sanitarno – epidemiologicznymi.
e) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy HACCP dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca.
f) Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60º - 75º C – w czasie jego podawania.
g) Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. Zamawiający w tym celu upoważni dyrektora poszczególnej szkoły do przeprowadzania kontroli jakości dostarczanych posiłków w miejscu dostawy bez uprzedniego powiadamiania Wykonawcy.
h) Transport posiłków realizowany będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności, w pojemnikach transportowych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw, środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności będącymi w dyspozycji Wykonawcy. Wykonawca przedłoży aktualną decyzję właściwego terenowego Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą, że środki transportu odpowiadają wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności.
i) Jeżeli Wykonawca korzystać będzie z transportu nie będącego jego własnością do oferty należy dołączyć oświadczenie właściciela środka transportu o jego udostępnieniu Wykonawcy. W przypadku wyboru złożonej przez niego oferty przed podpisaniem umowy na realizację przedmiotu zamówienia Wykonawca jest zobowiązany dostarczyć umowę z właścicielem środka transportowego dotyczącą wynajmu.
j) Wykonawca jest zobowiązany do terminowego dostarczania i wydawania posiłków w okresie: od 5 września 2018 roku do dnia 31 grudnia 2018 roku w dni nauki szkolnej – w Szkole Podstawowej nr 2 w Wągrowcu, w Szkole Podstawowej nr 3 w Wągrowcu, w Szkole Podstawowej nr 4 w Wągrowcu, w Szkole Podstawowej nr 1 w Wągrowcu.

Godziny wydawania posiłków :
obiad w Szkole Podstawowej nr 2 im. Cystersów Wągrowieckich 12:40 i 13:25
obiad w Szkole Podstawowej nr 3 im. Mikołaja Kopernika, ul. Letnia 11:40 i 14:00
obiad w Szkole Podstawowej nr 4 im. Marii Skłodowskiej- Curie 11:30 i 13:30
obiad w Szkole Podstawowej nr 1 12:30 i 13:25

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

24.07.2018 | 09:30


» Lokalizacja

ul. Kościuszki 15 a
Wągrowiec 62-100
Województwo: wielkopolskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Burmistrz Miasta Wągrowca
ul. Kościuszki 15 a
Wągrowiec 62-100
Województwo: wielkopolskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się