Przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie i dowóz posiłków dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach w roku szkolnym 2018/2019, w tym:
1) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od nauki – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem w ilości średnio 65 zestawów dziennie dla dzieci w wieku szkolnym w okresie od 10.09.2018 r. do dnia 20.06.2019 r. Dostawa godz. 11.00, nie później niż do godz. 11.15;
2) przygotowanie i dowóz każdego dnia tygodnia za wyjątkiem dni wolnych od zajęć – gorących obiadów dwudaniowych z kompotem, śniadań i podwieczorków w ilości średnio 55 zestawów dziennie dla dzieci w wieku przedszkolnym w okresie od 03.09.2018 r. do dnia 31.08.2019 r. z jednym miesiącem przerwy w okresie wakacji letnich. Dostawa śniadania godz. 8.00, nie później niż do godz. 8.15, pozostałe jak dla szkoły.
2. Maksymalne zapotrzebowanie na posiłki:
a) zupa + drugie danie + kompot dla uczniów ze szkoły – 65 zestawów,
b) zupa + drugie danie + kompot dla dzieci z przedszkola - 55 zestawów,
c) śniadanie dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów,
d) podwieczorek dla dzieci z przedszkola – 55 zestawów.
3. W roku szkolnym 2017/2018 liczba uczniów korzystających z obiadów wynosiła średnio - 57 natomiast liczba przedszkolaków korzystających z posiłków (śniadania, obiady i podwieczorek) wynosiła średnio - 47.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia oraz zwiększenia ilości dostarczanych posiłków, a wszelkie zmiany zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, do godz. 14.00. Jako koordynatora w zakresie realizacji obowiązków umownych wyznacza się ze strony Zamawiającego dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Piotrowicach.
4. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z obowiązującymi normami i zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. , poz. 149 z późn. zm.), łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
5. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
a) jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym tygodniu,
b) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
c) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone,
d) potrawy powinny być przygotowane estetycznie.
Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
6. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczanie żywności z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. Zamawiający posiada własne naczynia – talerze, sztućce. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom. Koszt związany z wydawaniem posiłków, myciem naczyń i sprzątaniem stołówki ponosić będzie Zamawiający.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

25.07.2018 | 11:00


» Lokalizacja

Męcinka 11
Męcinka 59-424
Województwo: dolnośląskie
Polska


» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Gmina Męcinka
Męcinka 11
Męcinka 59-424
Województwo: dolnośląskie
Polska


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się