Usługa cateringowa realizowana na potrzeby projektu pn.: „Rozwój kształcenia specjalizacyjnego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju” współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

2. WYKONAWCA zobowiązuje się do zapewnienia uczestnikom Kursu, w każdym dniu trwania zajęć dydaktycznych i w ilości odpowiadającej zakwalifikowanej liczbie uczestników, cateringu w formie przerwy śniadaniowej oraz przerwy obiadowej.

Osobo-posiłek dla uczestników każdego dnia kursu składać się będzie z:

1. Śniadania składającego się z niżej wymienionych elementów, z tym że w każdym dniu kursu od 10% do 20% zestawów śniadaniowych stanowić będą posiłki wegetariańskie:
1) kawa – min. 250 ml/os. podane w termosach (dodatki: cukier, mleczko – bez ograniczeń);
2) herbata – min. 250 ml/os. podane w termosach (dodatki: cukier, cytryna - bez ograniczeń) – do wyboru różne rodzaje herbat, w tym czarna i zielona;
3) 2 rodzaje soków 100% – min. 250 ml/os.;
4) woda mineralna (niegazowana i gazowana) w butelkach min. 0,25 l - po jednej na osobę;
5) co najmniej 2 rodzaje kanapek o łącznej gramaturze minimum 200 g – nie dopuszcza się przygotowywania kanapek na pieczywie tostowym oraz w bułce kajzerce: przygotowane na różnego rodzaju pieczywie - min. 50% na pieczywie pełnoziarnistym lub razowym, każda zawierająca co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup:
a) ser żółty lub twarożek, lub wędlina, lub łosoś, etc.,
b) jajko lub pomidor, lub ogórek świeży/kiszony, etc.,
c) pasta lub oliwki, lub anchois, etc.;
Nie dopuszcza się smarowania kanapek margaryną ani innego rodzaju tłuszczem utwardzonym.
Opakowanie kanapki musi zawierać informację na temat podstawowych składników (szynka, ser, pasta jajeczna etc).
6) Świeże owoce (co najmniej 2 rodzaje) typu jabłka, banany, pomarańcze, gruszki – 1 szt. owocu na osobę.

2. Obiadu składającego się z niżej wymienionych opcji, z tym, że w każdym dniu kursu od 10% do 20% zestawów obiadowych stanowić będą posiłki wegetariańskie:

1) zupa: 300 ml na osobę
2) danie obiadowe, zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup:
a) min. 250 gram: ziemniaków lub ryżu lub makaronu lub kaszy lub klusek śląskich, etc.,
b) sztuka mięsa (min. 100 gram – bez sosu, z sosem – min. 120 gram) lub kotlet schabowy (min. 100 gram) lub ryba (z panierką min. 120 gram, bez panierki min. 100 gram) lub udko z kurczaka (min. 150 gram) lub gulasz - potrawka (min. 150 gram) lub kotlet mielony (min. 120 gram) lub kotlet sojowy (min. 150 gram) lub kotlet warzywny (min. 150 gram) lub kotlet jajeczny (min. 150 gram) lub gulasz sojowy (min. 150 gram) lub gulasz warzywny (min. 150 gram) lub potrawka z warzyw (min. 150 gram), etc.;
c) surówka (min. 100 gram) lub warzywa gotowane (min. 150 gram), etc.;

lub inne danie obiadowe w jednej z form:
a) makaron z sosem i z mięsem (np. carbonara, bolognese, z kurczakiem) (min. 400 g.) etc.,
b) lasagne z sosem bolońskim i mięsem lub z warzywami lub mięsem i warzywami (min. 400 g.) etc.,
c) ryba po grecku (min. 400 g.) etc.;
d) risotto warzywne (min. 400 g.), etc.

3. Deser typu:

1) Ciasto domowe, bez kremów i polew cukrowych lub sałatka owocowa lub mus owocowy lub owoce świeże, etc. - min. 200 g/os.;
2) kawa – min. 250 ml/os. podana w termosach (dodatki: cukier, mleczko - bez ograniczeń);
3) herbata – min. 250 ml/os. podana w termosach (dodatki: cukier, cytryna - bez ograniczeń) – do wyboru różne rodzaje herbat, w tym czarna i zielona.


4. Dodatkowego serwisu kawowego składającego się z:

1) kawa – min. 250 ml/os. (dodatki: cukier, mleczko - bez ograniczeń);
2) herbata – min. 250 ml/os. (dodatki: cukier, cytryna - bez ograniczeń) – do wyboru różne rodzaje herbat, w tym czarna i zielona.

Wymienione wyżej wartości w gramach/mililitrach są wartościami minimalnymi i wyznaczają wymagane minimalne ilości posiłków/napojów dla jednej osoby podczas jednego dnia Kursu.

Wykonawca zapewni również:
-zastawę stołowa porcelanową
-sztućce
-obrusy, serwety
-obsługę kelnerską

5.Terminy realizacji usługi: tydzień roboczy od poniedziałku do piątku; pomiędzy godz. 09.00 a 15.00, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym w okresie od 04 czerwca 2018 r. do 19 grudnia 2018 r.

6. Zamawiający zastrzega, że ilość zestawów może ulec zmniejszeniu w przypadku zmniejszenia liczby uczestników szkoleń. Wykonawca zostanie poinformowany o liczbie uczestników danego szkolenia najpóźniej na 2 dni przed ustalonym terminem szkolenia.

7. Zamawiający zastrzega, iż harmonogram kursu może ulec zmianie oraz kilka szkoleń może odbywać się jednocześnie. Zamawiający informuje również, że w przypadku zbyt malej liczby osób istnieje możliwość odwołania kursu.

8. Miejsce wykonania usługi: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia środowiskowego, ul. Kościelna 13, Sosnowiec

9. Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt w specjalistycznych termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, zgodnie z zasadami HACCP. Posiłki muszą być wykonane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, tylko ze świeżych produktów, dobranych zgodnie z zasada sezonowości. Nie można używać produktów typu instant (np. zupy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone gołąbki, klopsy, zrazy itp.). Zamawiający nie pokrywa kosztów transportu i noclegów osób wykonujących zamówienie.

10. Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.

11. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z
wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.

12. Maksymalna liczba osobodni (przy założeniu że wszystkie kursy się odbędą i będzie w nich uczestniczyła maksymalna ilość osób) wynosi 3240.

13.Maksymalna ilość kursów to 13, co stanowi 61 dni trwania usługi.


Złóż ofertę


» Termin składania ofert

07.05.2018 | 12:00


» Lokalizacja

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Kategoria asortymentowa

  • Usługi cateringowe

» Dane nabywcy

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

Bądź na bieżąco z zapytaniami ze swojej branży
 

Zapytania ofertowe z kategorii Gastronomia, catering, hotelarstwo z ostatnich 10 dni.

Nie ma zapytań spełniających podane kryteria.