PRZYGOTOWYWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĄCYCH SIĘ ORAZ DOWÓZ POSIŁKÓW DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY BARGŁÓW KOŚCIELNY

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie posiłków w formie zupy i drugiego dania dla dzieci uczących się wraz z transportem do miejsc wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Bargłów Kościelny wliczonym w koszty zamówienia, w ilości około 159 gorących posiłków dziennie.
2. Szacunkowa dzienna ilość zamawianych posiłków dla poszczególnych szkół wynosi:
- Szkoła Podstawowa w Bargłowie Kościelnym - około 82 posiłków,
- Szkoła Podstawowa w Tanie Starym - około 27 posiłków,
- Szkoła Podstawowa w Kroszewie - około 28 posiłków,
- Szkoła Podstawowa w Łabętniku - około 22 posiłków.
Dostawa posiłków przez pięć dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki w szkole pomiędzy godz. 9:00 a 11:30. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami w/w szkół dokładną godzinę dostawy posiłków. Kaloryczność posiłków zgodna z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Minimalny wsad do kotła 4,00 zł
3. Zamawiający zamawia: przygotowywanie i dowóz gorącego posiłku dla dzieci uczących się w formie zupy i drugiego dania własnym transportem i we własnych termosach gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury posiłków w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Do gorących posiłków dla wszystkich dzieci we wszystkich szkołach, należy dostarczać naczynia (w tym kubeczki) i sztućce jednorazowe. Wykonawca zobowiązany jest do zabrania następnego dnia wszystkich jednorazowych naczyń i sztućców.
W tygodniu (5 dni roboczych):
- 3 dania mięsne (100g porcja po przygotowaniu), stosując różne techniki kulinarne,
- 1 danie jarskie (200g dania + 50g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką),
- 1 danie rybne (100g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, paluszki rybne,
- do każdego posiłku zupa (300 ml),
- do każdego posiłku dodatek skrobiowy (150g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron,
- do każdego posiłku dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy,
- do każdego posiłku napój owocowy (200ml),
- do każdego posiłku owoc/owoce (min. 100g).
W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny, napój owocowy oraz owoc. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków dobrej jakości o rzetelnej wadze, odpowiednim poziomie energetycznym i odżywczym.
Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów i urozmaicone. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. W przeciągu 3 dni roboczych rodzaj owocu/owoców nie może się powtarzać.
4. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki z produktów własnych.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

19.01.2018 | 09:00


» Lokalizacja

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Kategoria asortymentowa

  • Usługi cateringowe

» Dane nabywcy

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się