Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w placówkach oświatowych na terenie gminy Rozogi w roku szkolnym 2017/2018

» Opis zapytania

1.Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej, gimnazjum oraz w przedszkolu w dni objęte nauką szkolną w czasie trwania roku szkolnego, od dnia 04.09.2017 r. do 21.06.2018 r., w następujących placówkach oświatowych na terenie Gminy Rozogi:
a)Zespół Szkolno-Przedszkolny w Klonie wraz z oddziałami przedszkolnymi:
- uczniowie : 63 osób
-dzieci przedszkolne : 15 osób
b)Zespół Szkolno-Przedszkolny w Dąbrowach
- uczniowie : 58 osób,
- dzieci przedszkolne: 18 osoby,
c)Zespół Szkół w Rozogach – dotyczy Oddziału Gimnazjum w Dąbrowach oraz Gimnazjum w Klonie:
- uczniowie z Gimnazjum w Klonie : 15 osoby
- uczniowie z Gimnazjum w Dąbrowach - 22 osoby
2.Wyżej wymienione dzieci i uczniowie są dożywiane w ramach programu rządowego „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” (Uchwała Nr 221 Rady Ministrów z 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” na lata 2014–2020).
3.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 34.953 posiłków, z tego: 28.914 obiadów dla uczniów szkół i 6.039 posiłków dla dzieci przedszkolnych. Dzienna liczba posiłków ok. 191, w tym ok. 33 posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz ok. 158 posiłków dla uczniów w szkołach x 183 dni żywieniowych.

UWAGA: Ilość dożywianych osób w zależności od faktycznej liczby osób objętych programem dożywiania oraz ilość dni żywieniowych w roku szkolnym 2017/2018 może ulec zmianie, za co zleceniodawca nie ponosi odpowiedzialności.

4. Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób:
a) trzy razy w tygodniu zupa + owoc (poniedziałek, środa, piątek)
b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek)

5. Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie:
a. zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 - 400 ml +2 kromki chleba w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik),
b. drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z:
- mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie;
- dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. ;
- dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g.
- kompotu 200 ml.
- jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów.
Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum dwa razy w miesiącu
c. Owoc w dni, gdy podawana jest zupa – do wyboru : jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka.

6. Posiłki dla dzieci w przedszkolach: realizowane są w formie obiadu dwudaniowego na który składać się będzie zupa oraz drugie danie. Przez jeden posiłek dla dziecka w przedszkolu zamawiający rozumie:
a) zupę ugotowaną na mięsie w ilości 350 ml + 1 kromka chleba (np. jarzynową , buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik),
b) drugie danie oraz kompot, składający się z:
- mięsa lub ryby (filet bez ości) o gramaturze 100-150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie;
- dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 100-150 g.;
- dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g.
- kompotu 200 ml
- jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w ilości 400 gramów Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być maksimum 2-3 razy w miesiącu.
c) owoc podany 3 razy w tygodniu ( do wyboru: jabłko, banan, pomarańcza, 2 mandarynki, brzoskwinia, nektarynka).



Złóż ofertę


» Termin składania ofert

11.08.2017 | 10:00


» Lokalizacja

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Kategoria asortymentowa

  • Usługi gastronomiczne

» Dane nabywcy

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się