Dostawa wyposażenia pomieszczeń na potrzeby usługowo-handlowe przy ul. Cichej 6 w Lubartowie.

» Opis zapytania

1. Dostawa wyposażenia pomieszczeń na potrzeby usługowo-handlowe przy ul. Cichej 6 w Lubartowie. Przedmiot zamówienia realizowany będzie w ramach projektu Zamawiającego pn.: Rewitalizacja zasobów mieszkaniowych Spółdzielni Mieszkaniowej w Lubartowie osiedla 1-go Maja, Zacisze - termomodernizacja, komunikacja, bezpieczne osiedla (zwanego w dalszej części Projektem) współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Osi Priorytetowej III Atrakcyjność obszarów miejskich i tereny inwestycyjne, Działania 3.2 Rewitalizacja zdegradowanych obszarów miejskich RPO WL na lata 2007-2013, umowa o dofinansowanie nr 0310-UDA-RPLU.03.02.00-06-08110-00-0701, zawarta z Województwem Lubelskim, ul. Spokojna 4, 20-074 Lublin

Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):

39151200 - 7 Stoły robocze

39173000 - 5 Meble do przechowywania

39711000 - 9 Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego do użytku ze środkami spożywczymi

39141000 - 2 Meble i wyposażenie kuchni

39221000 - 7 Sprzęt kuchenny

39221110 - 1 Naczynia

51110000-6 Usługi instalowania sprzętu elektrycznego

SPECYFIKACJA SPRZĘTU, WYPOSAŻENIA I URZĄDZEŃ

Tabela nr 1

Lp. Rodzaj Jednostka miary Ilość

1. Adaptacja pomieszczeń na potrzeby usługowo-handlowe (sala konferencyjna)

1.1 Stolik konsumencki na podstawie metalowej z blatem laminowanym obustronnie o grubości min. 18mm, średnica blatu 120 cm, kolorysytka (wg proj. aranżacji wnętrz) szt. 3

1.2 Krzesło konsumencki z siedziskiem z polipropylenu, stelaż metalowy lub drewniany, krzesło z atestem badań wytrzymałościowych, kolor (wg proj. aranżacji wnętrz) szt. 18

1.3 Witryna chłodnicza na napoje obustronnie przeszklona, agregt IV klasy klimatycznej - odporny na pracę w podwyższonych temperaturach otoczenia, 5 pólek ze stali nierdzewnej z możliwością regulacji wysokości, korpus w kolorze RAL (wg proj. aranżacji wnętrz)szt. 1

1.4 Lada bufetowa (wg proj. aranżacji wnętrz) kpl. 1

1.5 Blat roboczy szer. 60 cm (wg proj. aranżacji wnętrz) kpl. 1

1.6 Ekspres do kawy elektryczny ciśnieniowy automatyczny, z tekstowym wyświetlaczem LCD, zbiornik na wodę o pojemności min. 1,8 litra,wbudowany stożkowy młynek o pojemności min. 250 gram, spienianie mlekaza pomocą jednego przycisku - funkcja One Touch Spumatore, funkcja automatycznego czyszczenia i odkamieniania, min. pięciostopniowi skala regulacji mocy kawy, podświetlenie filiżanek podczas parzenia, moc min. 1465 W, wyposażony w filtr do wody szt. 1

1.7 Słół roboczy z otworem na odpadki i zlewem 1-komorowym i dodatkową częścią odstawczą na kosze po skończonym procesie mycia, blat zlewu z rantem ochronnym tylnym i lewym, całość wykonana ze stali nierdzewnej 150x60x85 szt. 1

1.8 Zmywarka do naczyń przemysłowa z funkcją wyparzania, wyposażona w dozownik płynu nabłyszczającego, dwa ramiona myjące góradół, maszyna z dodatkową pompą podnoszącą ciśnienie płukania oraz z pompą spustową, wyposażona w wyświetlacz temperatury mycia i płukania, trzy długości cykli pracy, kosz 500x500, moc min. 6,6kW, wymiary 600x600x820 szt. 1

1.9 Szafa przelotowa 60x50x80, stal nierdzewna szt. 1

1.10 Stół z basenem 80x60x85, rant tył i lewy, stal nierdzewna szt. 1

1.11 Stół chłodniczy z komorą zlewozmywakową z lewej strony, stół 2 drzwiowy, agregat boczny, całość stal nierdzewna 132,5x60x85 szt. 1

1.12 Maszyna kuchenna wieloczynnościowa typu Wilk z przystawką do mielenia mięsa wykonaną ze stali nierdzewnej, z nierdzewną przystawką do szatkowania warzyw i 4 tarczami w komplecie, moc min. 600 W, możliwość zastosowania dodatkowych przystawek szt. 1

1.13 Stół roboczy z półką dolną 76x60x85, rant tył i lewy, stal nierdzewna szt. 1

1.14 Kuchnia elektryczna 4 palnikowa z piekarnikiem konkwekcyjnym, moc palników min. 4x2 kW, moc piekarnika min. 3,13 kw, piekarnik przystosowany do pracy z pojemnikami GN 11, pojemność 4xGN 11-65, wymiar 660x600x860, zasilanie 400V szt. 1

1.15 Stół dostawczy 40x60x85 z półką dolną, stal nierdzewna szt. 1

1.16 Płyta grilowa elektryczna, powierzchnia ryflowana, płyta ze specjalnego żeliwa o grubości 10 mm, zakres temperatury pracy do 300 ° C, moc min. 3kW, płyta na podstawie zamykanej drzwiczkami, całość stal nierdzewna, wymiar 330x600x860 szt. 1

1.17 Frytkownica elektryczna jednokomorowa pojemność min. 8 litrów, moc min. 3 kW, kran spustowy zużytego oleju, tłoczona wanna, zimna strefa, urządzenie na podstawie zamykanej drzwiczkami, całość stal nierdzewna, wymiar 330600860 szt. 1

1.18 Regał magazynowy pięciopałkowy z atestem PZH, wymiar 15204601800 szt. 2

1.19 Szafa chłodnicza poj. 700L, obudowa stal nierdzewna, wnętrze przystosowane do wstawiania pojemników GN 11, w zestawie 4 prowadnice i 4 półki w wymiarze GN 21, agregat IVklasy klimatycznej - odporny na pracę w podwyższonych temperaturach otoczenia szt. 1

1.20 Szafa mroźnicza poj. 700L, obudowa stal nierdzewna, wnętrze przystosowane do wstawiania pojemników GN 11,w zestawie 4 prowadnice i 4 półki w wymiarze GN 21, agregat IV klasy klimatycznej- odporny na pracę w podwyższonych temperaturach otoczenia szt. 1

1.21 Szafa ubraniowa metalowa, malowana proszkowo 30x50x180 szt. 3

1.22 Blat ze zlewozmywakiem 1-komorowym kpl. 1

1.23 Szafka wisząca 60x30x450 szt. 1

1.24 Szafa na sprzęt porządkowy, metalowa, malowana proszkowo 50x40x180 szt. 1

1.25 Stół roboczy ze zlewem 1-komorowym 150x60x85, rant tył, lewy i prawy, całość stal nierdzewna szt. 1

1.26 Mikser planetarny elektryczny pojemność min 8 litrów, elektroniczny wyświetlacz z timerem, min. 3 prędkości pracy, min. 3 rodzaje mieszadeł: do ciasta ciężkiego, lekkiego i ubijania piany, wyjmowana dzieża ze stali nierdzewnej szt. 1

1.27 Blat roboczy szer. 60 cm ze zlewozmywakiem 1-komorowym, rant tył i lewy, stal nierdzewna kpl. 1

1.28 chłodziarka podblatowa poj. 151 l szt. 1

1.29 elektryczne urządzenie do dezynfekcji jaj, obudowa ze stali nierdzewnej jednorazowy wsad 30 jaj szt. 1

Tabela nr 2

Lp. Rodzaj Jednostka miary Ilość

1. Adaptacja pomieszczeń na potrzeby usługowo-handlowe (sala konferencyjna)

1.1 talerz płaski 210270

Lubiana VICTORIA 2731 szt 400

1.2 talerz płaski 260330 Lubiana VICTORIA 2736 szt 200

1.3 bulionówka 32 Lubiana VICTORIA HOTEL z uchwytem szt 200

1.4 półmisek prosty 280

Lubiana VICTORIA 2760 szt 30

1.5 półmisek prosty 320 Lubiana VICTORIA 2758 szt 20

1.6 półmisek prosty 380 Lubiana VICTORIA 2762 szt 20

1.7 salaterka kwadratowa 130160 Lubiana VICTORIA 271 szt 60

1.8 salaterka kwadratowa 180220 Lubiana VICTORIA 2718 szt 60

1.9 salaterka kwadratowa 230290 Lubiana VICTORIA 2723 szt 20

1.10 filiżankaspodek 01915,5 Lubiana VICTORIA szt. 200

1.11 nóż BARCELONA STOŁOWY szt 400

1.12 widelec BARCELONA STOŁOWY szt 400

1.13 łyżka BARCELONA STOŁOWA szt 300

1.14 łyżeczka BARCELONA DO KAWY szt 200

1.15 komplet 6 kieliszków MIS571 kpl 34

1.16 komplet 6 kieliszków 3729-0035-V00-000 kpl 34

1.17 komplet 6 kieliszków ED-2521 FLUTE 3903-18 kpl 34

1.18 piramida 481.646.02 99-4055-0000-000-0 szt 20

1.19 dzbanek 1,3 l. PRZEZROCZYSTY.aaC 36366 szt 40

1. 20 wózek kelnerski trzyblatowy WP-015, stal nierdzewna szt 1

1. 21 warnik do wody 20 l, pojedyncze ścianki wykonane ze stali nierdzewnej, czas gotowania ± 50 min, maksymalna temperatura od 94 do 99°C szt 1

1. Zakres przedmiotu zamówienia

Czynności do wykonania przy realizacji zamówienia:

1. Dostawa sprzętu, urządzeń i wyposażenia zgodnie z tabelą nr 1 i 2 do miejsca wyznaczonego przez Zamawiającego tj. ul. Cicha 6 w Lubartowie.

2. Montaż sprzętu, wyposażenia i urządzeń zgodnie z sugestiami Zamawiającego oraz zgodnie z Projektem technologii kuchni stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ.

Wraz z każdym dostarczonym urządzeniemsprzętem gastronomicznym przedłożone będą Zamawiającemu następujące dokumenty:

a) Opis techniczny

b) Warunki eksploatacji

c) Dokument gwarancyjny (podpisany przez osobę upoważnioną do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy), określający w szczególności przedmiot i zakres gwarancji oraz terminy wymiany towaru na wolny od wad ilub termin usunięcia wad.

2. Pozostałe wymagania

1. Wszystkie urządzenia musza posiadać tabliczki znamionowe z numerem seryjnym umożliwiających łatwą identyfikację urządzenia.

2. Na protokole przekazania sprzętu należy ująć nr seryjne urządzeń lub w przypadku braku nr seryjnego nazwę i sztuki od do

3. W terminie 30 dni od dokonania dostawy Wykonawca zobowiązany jest umieścić na dostarczonym sprzęcie naklejki tabliczki wykonane z trwałego materiału ( folia, plastik) zgodnie z wytycznymi dotyczącymi promocji środków w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2007-2013. ( za wyjątkiem garnków, sztućców, talerzy, drobnego sprzętu kuchennego). Jeżeli z winy Zamawiającego umieszczenie tabliczek w terminie 30 dni nie będzie możliwe strony ustalają inny termin.

Wymagania dotyczące sprzętu:

3. Zastosowane urządzenia i wyposażenie powinny być w I gatunku (najwyższej jakości) i o udokumentowanym pochodzeniu. Wykonawca jest zobowiązany w przypadku kiedy jest to wymagane przepisami prawa okazać i przekazać Zamawiającemu dla urządzeń:

3.1. Odpowiednie certyfikaty, atesty wykazujące, że zapewniono zgodność z kryteriami technicznymi określonymi na podstawie Polskich Norm, aprobat technicznych, właściwych przepisów i dokumentów technicznych. Certyfikaty, aprobaty techniczne, świadectwa bezpieczeństwa itp. - o ile są wymagane odnośnymi przepisami

3.2 Deklaracje zgodności lub certyfikaty zgodności zgodnie z aprobatą techniczna w przypadku wyrobów dla których nie ustanowiono Polskiej Normy jeżeli nie są objęte certyfikacją określoną w punkcie 3.1 .

4. Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić wszystkie informacje, które mogą być konieczne do przygotowania oferty oraz mogą mieć wpływ na określenie ceny oferty. Wycenę urządzeń i wyposażenia należy opracować w oparciu o SIWZ. W cenie należy uwzględnić dostarczenie sprzętu (wraz z jego zamontowaniem) i uruchomienie. Zamawiający zaleca samodzielne sprawdzenie przez Wykonawców w terenie zakresu zamówienia, a także wszelkich warunków jego realizacji.

5. Wykonawca zutylizuje wszystkie zużyte materiały w szczególności również materiały pochodzące z rozbiórki, jeżeli taki demontaż będzie niezbędny do realizacji przedmiotu umowy.

6. Jeżeli w SIWZ zostały wskazane znaki towarowe, oraz pochodzenie materiałów należy je traktować jako propozycje Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych urządzeń w stosunku do opisanych pod warunkiem uzgodnienia ich z Zamawiającym i z zachowaniem tych samych lub lepszych standardów technicznych, technologicznych i jakościowych. Ponadto urządzenia przyjęte do wyceny:

winny spełniać funkcje jakiej maja służyć,

nie mogą wpływać na zmianę rodzaju technologii,

7. Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji jakości na dostarczone urządzenia na okres nie krótszy niż 60 miesięcy.

7.1 Wykonawca w okresie gwarancji usunie usterkę lub wadę, czy uszkodzenie na własny koszt niezwłocznie po otrzymaniu powiadomienia od Zamawiającego.

7.2 Wykonawca w okresie gwarancyjnym przystąpi do wszelkich napraw, usuwania usterek i innych działań serwisowych, w czasie nie dłuższym niż 48 godzin (z wyłączeniem niedziel i innych dni ustawowo wolnych od pracy), od zgłoszenia faktu wystąpienia usterki lub wady przez zamawiającego drogą elektroniczną (e-mail), faksem lub telefonicznie. Wykonawca zapewni Zamawiającemu urządzenie zastępcze na wypadek braku możności usunięcia usterki lub wady w terminie 5 dni roboczych od momentu otrzymania powiadomienia Zamawiającego o wystąpieniu usterki lub wady. Gwarantowany czas usunięcia usterki lub wady wynosi 14 dni licząc od zgłoszenia faktu wystąpienia usterki lub wady przez Zamawiającego.

7.3 Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków Wykonawca dostarczył Zamawiającemu rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej Gwarancją Jakości okres gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrotu rzeczy naprawionej. W innych wypadkach termin gwarancji ulega przedłużeniu o czas, w ciągu którego wskutek wady rzeczy objętej gwarancją uprawniony z gwarancji nie mógł z niej korzystać.

7.4 Wykonawca odpowiada za wady również po upływie okresu gwarancji, jeżeli Zamawiający zawiadomił Wykonawcę o powstaniu wady przed upływem gwarancji.

W przypadku nie wypełniania przez Wykonawcę w formularzu ofertowym pola określającego długość okresu gwarancji będzie to równoznaczne z udzieleniem gwarancji na okres 60 m-cy. Oferta z niewypełnionym polem długości okresu udzielanej gwarancji, o której mowa w zdaniu poprzednim będzie traktowana jako ważna nie podlegająca odrzuceniu i zostanie poddana ocenie pod warunkiem, iż nie będzie innych powodów skutkujących odrzuceniem takiej oferty lub wykluczeniem Wykonawcy.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

09.12.2014 | 11:00


» Lokalizacja

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Kategoria asortymentowa

  • AGD Duże
  • Akcesoria kuchenne
  • Meble
  • Meble przemysłowe

» Dane nabywcy

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się