Dostawa dwóch zmywarek tunelowych do mycia naczyń oraz jednej zmywarki do mycia garnków i sprzętu kuchennego.

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa dwóch zmywarek tunelowych do mycia naczyń oraz jednej zmywarki do mycia garnków i sprzętu kuchennego.

Przedmiot zamówienia obejmuje następujący asortyment:
Lp. Nazwa sprzętu Jm. Ilość
1. Zmywarka tunelowa jednozbiornikowa
z transportem koszy, ze strefą suszenia,
kierunek pracy: lewo – prawo wraz
z wyposażeniem dodatkowym. kpl. 1

2. Zmywarka tunelowa jednozbiornikowa
z transportem koszy, ze strefą suszenia,
kierunek pracy: prawo – lewo
wraz z wyposażeniem dodatkowym. kpl. 1

3. Zmywarka do mycia garnków
i sprzętu kuchennego. kpl. 1


1. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:

1) Szczegółowe wymagania w stosunku do dostawy zmywarki tunelowej jednozbiornikowej z transportem koszy, ze strefą suszenia, kierunek pracy: lewo-prawo.

a) Wyposażona w strefę wstępnego mycia (czyszczenia), resztki jedzenia powinny być umieszczane w pojemniku, który można łatwo wyjąć w celu opróżnienia (wyjmowany osadnik zanieczyszczeń),
b) Dwie prędkości taśmy transportującej (program standard i szybki). W czasie pracy zmywarki powinna mieć możliwość (odpowiednio do stopnia zabrudzenia i ilości brudnych naczyń)wybrania jednej z dwóch prędkości taśmy transportującej,
c) Wyposażona w strefę suszenia,
d) Sterowana koszem aktywacja stref, funkcja pompowania i doprowadzania świeżej wody powinna włączać się tylko wtedy gdy kosz znajdzie się w odpowiedniej strefie,
e) Wyposażona w ramiona natryskowe górne i dolne, dysze powinny być idealnie
w równych odstępach rozmieszczone na całej powierzchni ramion natryskowych (górnych i dolnych),
f) Wyposażona w filtr ługu trwale usuwający z wody drobne zabrudzenia,
g) Powinna być wyposażona w odchylane o 180° (tzw. higieniczne drzwi) drzwi w celu uzyskania dostępu do wnętrza zmywarki i wewnętrznej strony drzwi pozwalające ułatwiać użytkownikowi czyszczenie urządzenia,
h) Bezspoinowy zbiornik komory mycia z zaokrąglonymi narożnikami zapewniający pełną higienę oraz zapobiegający gromadzeniu się zabrudzeń i kamienia,
i) Wyposażona w pompę podnoszącą ciśnienie wody mycia i płukania oraz pompę odpływową umożliwiającą całkowite opróżnienie zbiornika,
j) Powinna być wykonana z wysokogatunkowej kwasoodpornej stali nierdzewnej,
k) Obudowa o zwiększonej izolacyjności, zabezpieczająca przed emisją ciepła na zewnątrz i ograniczająca hałas, [emisja hałasu: < 70 dB(A)],
l) Wyposażona w bojler ciśnieniowy w zakresie działania 2,5-6 bar,
m) Powinna posiadać program samoczyszczenia i automatycznego odpompowywania,
n) Panel sterujący, zabezpieczony przed zalaniem, wyświetlacz obsługi ze wskaźnikami temperatury w bojlerze oraz zbiorniku, sygnalizacja braku środka myjącego
i nabłyszczacza, komunikaty o błędach pracy zmywarki i temperaturze, obsługa jednym przyciskiem,
o) Wymiary zmywarki tunelowej jednozbiornikowej z transportem koszy ze strefą suszenia:szerokość2 300 mm, wysokość ok.1450 mm, głębokość ok. 800 mm,
p) Maksymalna wydajność teoretyczna koszy/h: 90/130,
q) Ilość wody płuczącej (w warunkach idealnych)260 l/h,
r) Certyfikat zgodności CB, SVGW, WRAS.

Wyposażenie dodatkowe:

- stół płaski z otworami na resztki (średnica otworów 20 lub 30 cm) z komorą zlewozmywakową z wejściem kątowym 2002x750x900 mm – 1 szt.
- stół rolkowy prosty 1200x650x900 mm – 1 szt.
- stół płaski z komorą zlewozmywakową 1700x750x900 mm – 1 szt.
- stół płaski 625x700x850 mm – 1 szt.
- urządzenie uzdatniające wodę (zmiękczacz wody)do zmywarki tunelowej jednozbiornikowej z transportem koszy ze strefą suszenia,wymiary 790x360x500 mm, wydajność 22 l/min
- urządzenie uzdatniające wodę (zmiękczacz wody) do zmywarki kapturowej Winterhalter
GS 501, wymiary 540x300x470 mm, wydajność 18 l/min.

Ze względu na warunki lokalowe , usytuowanie okna odbiorczego naczyń brudnych, wejścia do pomieszczenia, ergonomię pomieszczeń, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, wodnej oraz kanalizacyjnej, Zamawiający nie dopuszcza innych wymiarów wyposażenia dodatkowego.


2) Szczegółowe wymagania w stosunku do dostawy zmywarki tunelowej jednozbiornikowej z transportem koszy, ze strefą suszenia, kierunek pracy:
prawo – lewo.

a) Wyposażona w strefę wstępnego mycia (czyszczenia), resztki jedzenia powinny być umieszczane w pojemniku, który można łatwo wyjąć w celu opróżnienia (wyjmowany osadnik zanieczyszczeń),
b) Dwie prędkości taśmy transportującej (program standard i szybki). W czasie pracy zmywarki powinna mieć możliwość (odpowiednio do stopnia zabrudzenia i ilości brudnych naczyń)wybrania jednej z dwóch prędkości taśmy transportującej,
c) Wyposażona w strefę suszenia,
d) Sterowana koszem aktywacja stref, funkcja pompowania i doprowadzania świeżej wody powinna włączać się tylko wtedy gdy kosz znajdzie się w odpowiedniej strefie,
e) Wyposażona w ramiona natryskowe górne i dolne, dysze powinny być idealnie
w równych odstępach rozmieszczone na całej powierzchni ramion natryskowych (górnych i dolnych),
f) Wyposażona w filtr ługu trwale usuwający z wody drobne zabrudzenia,
g) Powinna być wyposażona w odchylane o 180° (tzw. higieniczne drzwi) drzwi w celu uzyskania dostępu do wnętrza zmywarki i wewnętrznej strony drzwi pozwalające ułatwiać użytkownikowi czyszczenie urządzenia,
h) Bezspoinowy zbiornik komory mycia z zaokrąglonymi narożnikami zapewniający pełną higienę oraz zapobiegający gromadzeniu się zabrudzeń i kamienia,
i) Wyposażona w pompę podnoszącą ciśnienie wody mycia i płukania oraz pompę odpływową umożliwiającą całkowite opróżnienie zbiornika,
j) Powinna być wykonana z wysokogatunkowej kwasoodpornej stali nierdzewnej,
k) Obudowa o zwiększonej izolacyjności, zabezpieczająca przed emisją ciepła na zewnątrz i ograniczająca hałas, [emisja hałasu: < 70 dB(A)],
l) Wyposażona w bojler ciśnieniowyw zakresie działania 2,5-6 bar,
m) Powinna posiadać program samoczyszczenia i automatycznego odpompowywania,
n) Panel sterujący, zabezpieczony przed zalaniem, wyświetlacz obsługi ze wskaźnikami temperatury w bojlerze oraz zbiorniku, sygnalizacja braku środka myjącego i nabłyszczacza, komunikaty o błędach pracy zmywarki i temperaturze, obsługa jednym przyciskiem,
o) Wymiary zmywarki tunelowej jednozbiornikowej z transportem koszy ze strefą suszenia:szerokość2 300 mm,wysokość ok. 1450 mm, głębokość ok. 800 mm
p) Maksymalna wydajność teoretyczna koszy/h: 90/130,
q) Ilość wody płuczącej (w warunkach idealnych)260 l/h,
r) Certyfikat zgodności CB, SVGW, WRAS.

Wyposażenie dodatkowe:

- stół płaski z otworami na resztki (średnica otworów 20 lub 30 cm) 1200x750x900 mm
– 1 szt.
- stół narożny 90° bez napędu 792x792x900 mm – 1 szt.
- stół płaski 1200x750x900 mm – 1 szt.
- stół płaski z komorą zlewozmywakową 1200x750x900 mm – 1 szt.
-urządzenie uzdatniające wodę (zmiękczacz wody) do zmywarki tunelowej jednozbiornikowej z transportem koszy ze strefą suszenia, wymiary 790x360x500 mm, wydajność 22 l/min

Ze względu na warunki lokalowe , usytuowanie okna odbiorczego naczyń brudnych, wejścia do pomieszczenia, ergonomię pomieszczeń, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, wodnej oraz kanalizacyjnej, Zamawiający nie dopuszcza innych wymiarów wyposażenia dodatkowego.


3) Szczegółowe wymagania w stosunku do dostawy zmywarki do mycia garnków
i sprzętu kuchennego.
a) Powinna posiadać program namaczania za pomocą środka myjącego, który pokrywając zaschnięte resztki na sprzęcie kuchennym ułatwi ich usunięcie oraz rozpuści zabrudzenia już przed właściwym procesem zmywania,
b) Wyposażona w wysokowydajny system myjący z systemem indywidualnego ustawienia ciśnienia pompy myjącej i łagodnym rozruchem w celu uniknięcia przemieszczania się naczyń,
c) Powinna posiadać inteligentny system filtracji ługu z czujnikiem zabrudzenia stale kontrolujący jakość wody wraz z przeprowadzeniem automatycznej regeneracji,
d) Powinna posiadać sito z czujnikiem zabrudzenia,
e) Powinna być wyposażona w elektroniczny dziennik historii zdarzeń,
f) Powinna posiadać program wstępnego spłukiwania zimną wodą w celu wyeliminowania zapiekania się i osadzania resztek jedzenia na sprzęcie kuchennym,
g) Powinna posiadać składane drzwi oraz kosz z podnoszoną klapą w celu dobrego dostępu do wnętrza urządzenia co ułatwi użytkownikowi czyszczenie urządzenia,
h) Powinna być wyposażona w system odzysku ciepła tzw. aktywne zarządzanie energią,
i) Powinna być wykonana z wysokogatunkowej kwasoodpornej stali nierdzewnej,
j) Obudowa (dwuścienna konstrukcja) o zwiększonej izolacyjności, zabezpieczająca przed emisją ciepła na zewnątrz i ograniczająca hałas, [emisja hałasu: < 70 dB(A)],
k) Powinna posiadać ochronę przeciwbryzgową IPX5,
l) Wyposażona w pompę obiegową oraz odpływową,
m) Powinna być wyposażona w moduł trybu gotowości,
n) Wyposażona w: higieniczne grzałki zbiornika, programy namaczania, krótki, intensywny, standardowy, odkamieniania, czujnik wycieku, dodatkowy przycisk startowy,
o) Powinna posiadać szybki program wymiany części lub całości wody w zbiorniku,
p) Wbudowany dozownik nabłyszczacza,
q) Wysokość wejścia minimum 800 mm,
r) Szerokość wejścia minimum 1300 mm,
s) Certyfikat zgodności CB, SVGW, WRAS,
t) W celu zapewnienia bezpieczeństwa higienicznego urządzenia powinno posiadać tzw. przycisk termostop,
u) Informacja o pustym pojemniku na płyn myjący i nabłyszczający,
v) Panel sterujący, zabezpieczony przed zalaniem, diagnoza błędów wraz
z piktogramami kodów błędu, sygnałami akustycznymi oraz informacją
o przeglądach,
w) Obsługa jednym przyciskiem kodowana kolorami,
x) Wymiary zmywarki do mycia garnków i sprzętu kuchennego: szerokość 1400 – 1500 mm, wysokość 2000 – 2100 mm, głębokość 800 – 900 mm.

Wymagania dodatkowe dla wszystkich urządzeń:

1. Złożenie, rozruch techniczny i technologiczny dostarczonych urządzeń wraz ze szkoleniem osób odpowiedzialnych za eksploatację urządzeń, Wykonawca przeprowadzi na swój koszt w terminie uzgodnionym z przedstawicielem Zamawiającego we wskazanym przez niego obiekcie kuchennym znajdującym się na terenie jednostki wojskowej w Dęblinie.
2. Do oferty musi być dołączony katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ten ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu.

4. Uregulowania odnoszące się do podwykonawców:

Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy
(zgodnie z art. 36a. ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych). W takim przypadku zamawiający zgodnie z art. 36b. ust. 1 ustawy żąda wskazania przez wykonawcę w formularzu ofertowym (załączniku Nr 1 do SIWZ) części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców.

4.1. Jeżeli zamawiający stwierdzi, że wobec danego podwykonawcy zachodzą podstawy wykluczenia, wykonawca obowiązany jest zastąpić tego podwykonawcę lub zrezygnować z powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcy.

4.2.Powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom nie zwalnia wykonawcy z odpowiedzialności za należyte wykonane tego zamówienia.

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

08.12.2016 | 12:00


» Lokalizacja

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Kategoria asortymentowa

  • AGD Duże

» Dane nabywcy

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się

Bądź na bieżąco z zapytaniami ze swojej branży
 

Zapytania ofertowe z kategorii AGD z ostatnich 10 dni.