Dostawy mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim

» Opis zapytania

1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla potrzeb kuchni Nowodworskiego Centrum Medycznego w Nowym Dworze Mazowieckim.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz asortymentowo-cenowy stanowiący załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego.
3. Przedmiot zamówienia podzielony został na 4 pakiety (części) i obejmuje:
pakiet nr 1 – Mięso wieprzowe
pakiet nr 2 – Mięso drobiowe
pakiet nr 3 – Wędliny wieprzowe
pakiet nr 4 – Wędliny drobiowe
4. Wykonawca dostarczy próbki zaoferowanych produktów po min. 10 dag każdej pozycji pakietów: 3, 4 w celu dokonania prób organoleptycznych oraz oceny jakości. Dostarczone próbki nie podlegają zwrotowi.
5. Zamawiający dopuszcza składania ofert częściowych. Oferta musi obejmować wszystkie pozycje określone w pakiecie. Nie wypełnienie którejkolwiek pozycji spowoduje odrzucenie oferty.
6. Dostawy produktów muszą się odbywać zgodnie z zasadami HACCP (GMP/GHP), przy użyciu odpowiednich środków transportowych np. (izoterma).
7. Produkty muszą posiadać aktualne Karty charakterystyki produktu zawierające między innymi: nazwę produktu, nazwę producenta, skład, wartość odżywczą, sposób przechowywania, alergeny.
8. Przedmiot zamówienia w zakresie pakietów nr 3 i 4 musi zawierać termin przydatności min. 14 dni.
9. Zamawiający wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 17 kwietnia 2019 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. 2019 poz. 754 z późn. zm.)
10. Etykiety na opakowaniu powinny zawierać: termin przydatności do spożycia, sposób przechowywania, adres producenta, waga netto, skład, informacje żywieniowe – wartość odżywcza, alergeny.
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji zamówień w ilościach uzależnionych od rzeczywistych potrzeb. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie będzie przysługiwało roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w Formularzu asortymentowo-cenowym.
12. Wykonawca pokrywa koszty transportu, odpowiada za prawidłowe warunki przewozu oraz zapewnia rozładunek do magazynu.
13. Wykonawca dostarcza towar środkiem transportu zatwierdzonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
14. W przypadku stwierdzenia, że dostarczony przedmiot zamówienia jest nie odpowiedniej jakości, Wykonawca w terminie 1 dnia roboczego dokona wymiany na towar o odpowiedniej jakości, a nie wykonanie powyższego zobowiązania w terminie oznacza, iż Wykonawca nie uznał reklamacji za zasadną, a Zamawiający zwolniony jest z obowiązku zapłaty za reklamowaną partię towaru i ma prawo wykonania zakupu zastępczego i obciążenia różnicą w cenie Wykonawcy.
15. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych dostarczonego towaru, Wykonawca zobowiązuje się uzupełnić w ciągu 24 godz.
16. Zamówienia będą podawane Wykonawcy każdorazowo w formie zamówienia pisemnego lub telefonicznie z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
17. W przypadku nie zrealizowania zamówienia w terminie, o którym mowa w ust. 15, Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zakupu interwencyjnego u innego Wykonawcy w ilości i asortymencie nie zrealizowanej w terminie dostawy.
18. W przypadku zakupu interwencyjnego Wykonawca zobowiązany jest do zwrotu Zamawiającemu różnicy pomiędzy ceną zakupu interwencyjnego i ceną z umowy oraz ewentualne koszty transportu.
19. Zamawiający może odmówić przyjęcia dostawy, jeżeli:
a) przedmiot zamówienia nie będzie oryginalnie zapakowany i oznaczony zgodnie
z obowiązującymi przepisami,
b) opakowanie będzie naruszone,
c) dostarczony asortyment nie będzie zgodny z przedmiotem zamówienia.
20. Zapłaty za dostawy przedmiotu zamówienia będą dokonywane przez Zamawiającego w terminie 30 dni od daty prawidłowo wystawionej faktury VAT.
21. Zamawiający wymaga, aby dostawy były świeże, nie mrożone. Dodatkowo na fakturze przy

Złóż ofertę


» Termin składania ofert

03.11.2020 | 10:00


» Lokalizacja

05 - 100 Nowy Dwór Mazowiecki


» Kategoria asortymentowa

  • Mięso, drób, ryby i owoce morza

» Dane nabywcy

Nowodworskie Centrum Medyczne w Nowym Dworze Mazowieckim
ul. Miodowa 2
05 - 100 Nowy Dwór Mazowiecki
telefon: Brak
fax: Brak
email: Brak
nip: Brak
regon: Brak


» Dane kontaktowe

Dostępne po zalogowaniu

Zaloguj się