Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Ośrodka Wsparcia w Korniaktowie Południowym dla uczestników projektu „Strefa Nestora II”
» Notice description
Przedmiotem zamówienia jest usługa obejmująca przygotowanie i dostarczenie posiłków do Ośrodka Wsparcia w Korniaktowie Południowym dla uczestników projektu „Strefa Nestora II”, tj. : 1) usługa przewiduje przygotowanie dwudaniowych obiadów dla uczestników projektu „Strefa Nestora II” oraz ich dostarczenie do punktu odbioru w Ośrodku Wsparcia w Korniaktowie Południowym 3a,
2) ilość posiłków może ulegać zmianie; Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu zmniejszania ilości zamawianych posiłków, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę,
3) usługa obejmuje przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę, codzienny dowóz posiłków własnym transportem Wykonawcy oraz dostarczenie wraz z wniesieniem do pomieszczenia rozdzielni w Ośrodku Wsparcia w Korniaktowie Południowym,
4) posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych i ustawowo wolnych od pracy w godzinach pomiędzy 1250 a 1310;
5) posiłek – dwudaniowy obiad - będzie składał się z:
a) pierwszego dania, tj. zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym - minimum 400ml o temperaturze 70 - 80 stopni Celsjusza w momencie odbioru,
b) drugiego dania, tj:
- minimum 150 gram mięsa lub ryby (waga po przetworzeniu) o temperaturze 55 - 65 stopni Celsjusza w momencie odbioru,
- minimum 200 gram gotowanej kaszy, ryżu, klusek, makaronu lub ziemniaków o temperaturze 55 - 65 stopni Celsjusza w momencie odbioru,
- 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych o temperaturze 2-8 stopni Celsjusza w momencie odbioru,
- minimum 200 ml kompotu lub napoju owocowego.
6) Zamawiający dopuszcza 1 raz w tygodniu w ramach drugiego dania serwowanie pierogów (minimum 350 gram), naleśników (minimum 380 gram), krokietów z kapustą i grzybami (minimum 380 gram),
7) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości, temperatury oraz wagi posiłków,
8) Zamawiający przewiduje, że szacunkowa liczba posiłków, które mają być przygotowane i dostarczone przez Wykonawcę wyniesie łącznie w latach 2021-2022 maksymalnie 12 650 sztuk, w tym w 2021 r. – 6 350 szt, a w 2022 r. - 6 300 szt.
9) dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji uczestników (przewidywana ilość posiłków dziennie: 25 szt.); Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie lub zwiększenie ilości posiłków,
10) Zamawiający będzie codziennie przekazywał Wykonawcy liczbę zamawianych posiłków, w zależności od ilości uczestników w danym dniu telefonicznie lub mailowo do godziny 900,
11) Wykonawca zobowiązany jest do opracowania jadłospisu na każdy miesiąc najpóźniej do 20 dnia miesiąca poprzedzającego; jadłospis zatwierdza Kierownik Ośrodka Wsparcia w Korniaktowie Południowym; jadłospis będzie dostosowany do pór roku; Zamawiający wymaga, aby dostarczane posiłki były urozmaicone pod względem rodzajowym,
12) Zamawiający zastrzega, że w tygodniu po Świętach Wielkiej Nocy Wykonawca dostarczy posiłek zawierający tradycyjne potrawy Wielkanocne,
13) Zamawiający zastrzega, że w tygodniu poprzedzającym Święta Bożego Narodzenia Wykonawca dostarczy posiłek zawierający tradycyjne potrawy Wigilijne,
14) Zamawiający nie przewiduje dodatkowych środków finansowych na jadłospisy świąteczne;
15) każdorazowe dostarczenie posiłku będzie potwierdzane protokołem odbioru,
16) jakość posiłków powinna być zgodna z zasadami racjonalnego żywienia dla poszczególnych grup wiekowych. Wykonawca usług musi przestrzegać przepisów ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. nr 1252 ze zm.), Rozporządzenia nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz innych przepisów szczegółowych dotyczących wymagań higienicznych i zdrowotnych żywności,
17) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCAP,
18) posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, nie można używać produktów typu instant oraz gotowych produktów, np. zupy lub sosy w proszku, mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp,
19) Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb uczestników; informacja o diecie zostanie przekazana Wykonawcy pisemnie w momencie uzyskania informacji od uczestnika, najpóźniej na 1 dzień przed dostarczeniem posiłku; jadłospis do diety przygotuje Wykonawca;
20) posiłki muszą mieć właściwą wartość energetyczną oraz składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, o zmniejszonej zawartości soli, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników oraz ostrych przypraw typu : papryka ostra, chili,
21) Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie przed inspektorem sanitarnym,
22) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie,
23) rozliczenie za realizację zamówienia odbywać się będzie raz w miesiącu na koniec miesiąca na podstawie faktycznej liczby zamówionych i dostarczonych posiłków,
24) Wykonawca będzie dowoził posiłki we własnych termosach i pojemnikach oraz własnym transportem (Wykonawca winien dysponować minimum 1 środkiem transportu) dopuszczonym przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej, przystosowanym do przewożenia ciepłej żywności; posiłki muszą posiadać formę gotowych potraw,
25) posiłki typu pierogi, kluski, knedle itp. mają być dostarczone przez Wykonawcę w sposób zapobiegający ich sklejeniu,
26) w przypadku organizowania imprez okolicznościowych Wykonawca zmieni godziny dostarczania posiłków po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym,
27) do obowiązków Wykonawcy należy mycie i wyparzanie termosów oraz pojemników, w których będą dostarczane posiłki, a także codzienny odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych i odpadków z bieżącego dnia we własnym zakresie i na własny koszt zgodnie z przepisami o ochronie środowiska.
Make an offer
» Time limit for receipt of tenders
26.11.2020 | 08:00
» Location
Białobrzegi 4
Białobrzegi 37-114
Województwo: podkarpackie
Polska
» Category assortment
- Food services
» Buyer data
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Białobrzegach
Białobrzegi 4
Białobrzegi 37-114
Województwo: podkarpackie
Polska
» Contact details
Available after sign in
Sign inStay up to date with the news from the market
Requests from Hotels and catering services category published on OnePlace in last 10 days.