Back

Dostawa sprzętu i urządzeń chłodniczych oraz gastronomicznych – sprawa nr 90/2020

» Notice description

Zadanie nr 1: Dostawa sprzętu i urządzeń gastronomicznych i chłodniczych do magazynu w Grudziądzu
Czajnik elektryczny b/przewodowy typu ZELMER lub równoważny zakres podstawowy szt. 20 opcja 10 ►
Szafa chłodnicza sprężarkowa o pojemności 600- 700 l. ze stali nierdzewnej zakres podstawowy szt. 1 opcja - ►
Chłodziarka 100 l-120 l zakres podstawowy szt. 3 opcja 2 ►
Chłodziarka 160 l zakres podstawowy szt. 2 opcja 2 ►
Szafa chłodnicza 1200 – 1300 l ze stali nierdzewnej zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Ekspres do kawy typu DeLonghi ECAM 23.460 lub równoważny zakres podstawowy szt. 3 opcja - ►
Szafa mroźnicza 1200-1300 l zakres podstawowy szt. 1 opcja - ►
Pirometr typu ABATRONIC AB 8811 lub równoważny zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Regał nierdzewny 4 półkowy zakres podstawowy szt. 10 opcja - ►
Lampa owadobójcza typu STALGAST NR 692211 lub równoważna zakres podstawowy szt. 6 opcja - ►
Termosy do napoi 20 l typu Cambro lub równoważny zakres podstawowy szt. 15 opcja 5 ►
Termoport do posiłków o pojemności 80-90 l typu STALGAST NR KAT. 53870 lub równoważny zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Wózek do tac z ruchomą platformą ze stali nierdzewnej typu CNB-C firmy EDENOX lub równoważny zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Wózek do tac i sztućców typu CNB-C firmy EDENOX lub równoważny zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Pakowarka próżniowa typu STALGAST 691301 lub równoważna zakres podstawowy szt. 3 opcja - ►
Młynek elektryczny do kawy (pieprzu) typu Severin KM 3874 lub równoważny zakres podstawowy szt. 3 opcja - ►
Szafa mroźnicza 680-700 l zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Warnik (zaparzacz) do kawy i herbaty 10 l zakres podstawowy szt. 4 opcja - ►
Mikser elektryczny typu HENDI KOD 224359 lub równoważny zakres podstawowy szt. 2 opcja 3 ►
Wózek platformowy do przewozu żywności typu STALGAST nr kat 059001 lub równoważny zakres podstawowy szt. 4 opcja - ►
Podgrzewacz stołowy okrągły 6,5 l zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Szafa chłodnicza przeszklona- witryna do surówek pój 1200 l – 1300 l zakres podstawowy szt. 1 opcja 1 ►
Wózek do pojemnik. GN Z PÓŁKĄ zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Taboret podgrzewczy typu ELT 06 Lozamet - lub równoważny zakres podstawowy szt. 2 opcja - ►
Stół przyścienny z półką różne wymiary zakres podstawowy szt. 4 opcja 2 ►
Kociołek elektryczny do zup 10 l typu STALGAST nr kat. 432100 lub równoważny zakres podstawowy szt. 3 opcja - ►
Termometr manometryczny (bimetaliczny) typu TG 54 WIKA lub równoważny zakres podstawowy szt. 1 opcja - ►
Ciśnieniomierz sprężynowy - manometr typu EN 837-1 KFM lub równoważny zakres podstawowy szt. 1 opcja - ►
Stół ze zlewem 3-komorowymtypu STALGAST NR 981136150 lub równoważny zakres podstawowy szt. 1 opcja - ►

Zadanie nr 2: Dostawa sprzętu gastronomicznego (w tym modułów) dla ciągów wydawczych do stołówki wojskowej w Grupie gm. Dragacz
Wózek do talerzy z podgrzewaniem dwukomorowy szt. 2 ►
Bemar gastronomiczny grzewczy na 4 pojemniki GN- UKŁAD POPRZECZNY szt. 2 ►
Nadstawka grzewcza z oświetleniem i półką nierdzewną 1250x410x400 szt. 2 ►
Bemar gastronomiczny grzewczy na 6 pojemników GN- UKŁAD POPRZECZNY 1800x900x850 szt. 1 ►
Nadstawka grzewcza z oświetleniem i półką nierdzewną 1800x420x400 szt. 1 ►
Szafka otwarta 400x900x850 ze stali nierdzewnej szt. 2 ►
Port dystrybutora talerzy 550x120x850 szt. 2 ►
Narożnik wewnętrzny ze stali nierdzewnej 1100/900x/850/ 1100/800x850 szt. 1 ►
LADA/Wanna chłodnicza 4xGN 1/1 - UKŁAD POPRZECZNY szt. 1 ►
Nadstawka z oświetleniem i półką nierdzewną szt. 1 ►
Osłona COVID (tzw. Przeciwkaszlowa) 400x400 mm. szt. 3 ►
Panel dekoracyjny ze stali nierdzewnej szt. 1 ►
Półka do przesuwu tac - prowadnica 7800x300 mm. szt. 1 ►
*w zadaniu nr 2 należy uwzględnić modułowość, możliwość konfigurowania (w sposób spójny
i dopasowany) dowolnych zestawień np. w ciąg wydawczy - według potrzeb Użytkownika. ►Przedmiot zamówienia w zadaniu nr 1 i nr 2 obejmuje swym zakresem: dostawę, rozładunek wniesienie i ustawienie we wskazanym miejscu. ►Zgodnie z treścią art. 34 ust. 5 ustawy PZP (prawo opcji) Zamawiający przewiduje w zadaniu nr 1, możliwość zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego w Załączniku nr 2 do SIWZ – kolumna nr 6 - o ilości wynikające z uzasadnionych bieżących potrzeb Zamawiającego. Ilości przedmiotu zamówienia wynikające z prawa opcji orientacyjnie wyszczególniono w tabeli „opcja” - są to ilości maksymalne. W przypadku zastosowania prawa opcji cena umowy, zostanie zwiększona o wartość zrealizowanych dostaw w ramach opcji. Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie w wypadkach konieczności zabezpieczenia potrzeb bieżących Zamawiającego. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym na piśmie z co najmniej 14-dniowym wyprzedzeniem (za pośrednictwem poczty, poczty elektronicznej lub faksu). Realizacja uprawnienia jak wyżej nie stanowi zmiany umowy, nie wymaga sporządzenia aneksu. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego w wypadku braku realizacji umowy z uwzględnieniem prawa opcji. ►Opis przedmiotu zamówienia:
1) Przedmiot zamówienia winien być pełnowartościowy, w pierwszym gatunku, nie noszący znamion użytkowania / otwierania itp. spełniający wymagania jakościowe określone przez producenta danego wyrobu oraz gwarantujący bezpieczeństwo, funkcjonalność i niezawodność wykorzystania w zakresie swego przeznaczenia.
2) Przedmiot zamówienia w danej pozycji asortymentowej dostarczony do Zamawiającego winien być jednakowy tj. o takich samym uwarunkowaniach technicznych / właściwościach fizyczno-chemicznych
w zależności od rodzaju danego produktu, kolorystyce, właściwościach dla danej dostarczanej pozycji przedmiotu zamówienia (o ile dotyczy) i wyprodukowany w 2019 r. lub 2020 r.
3) Przedmiot zamówienia winien być opakowany w nienaruszone, oryginale opakowania fabryczne bez uszkodzonych zabezpieczeń stosowanym przez producenta (np. plomba, oryginalna taśma) i/lub w sposób zapewniający zachowanie ich właściwości oraz parametrów techniczno-eksploatacyjnych / właściwości fizyczno-chemicznych (w zależności od produktu) podczas transportu i przechowywania w warunkach magazynowych. Opakowanie musi umożliwiać pełną identyfikację towaru bez jego otwierania np. poprzez wskazanie na nim ilości, rodzaju, parametrów, terminu przydatności (o ile dotyczy). Opakowania produktów winny być oznakowane w języku polskim oraz zawierać co najmniej:
 znaki identyfikujące produkt (w szczególności znak towarowy lub markę producenta),
 numer katalogowy (jeżeli dotyczy), ilość sztuk w opakowaniu
Każdy dostarczony produkt musi posiadać tzw. etykietę z informacjami o produkcie
na opakowaniu jednostkowym i zbiorczym w szczególności zawierającą: nazwę towaru, producenta, datę produkcji i datę przydatności do użycia / datę gwarancji.
►Urządzenia winny być oznaczone znakiem CE – Conformité Européenne (bezpośrednio na sprzęcie,
a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi, lub świadectwie gwarancyjnym).
►Wszystkie dostarczone produkty przeznaczone do kontaktu z żywością muszą spełniać wymogi HACCP.
►Wykonawca powinien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodny z określonymi przez Zamawiającego minimalnymi parametrami. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający nie określił wprost wymiaru, koloru lub innego parametru, leży to w gestii Wykonawcy.
►Urządzenia objęte przedmiotem zamówienia musza posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę którą emituje maszyna, działanie wody, i środków myjąco-dezynfekujących, oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min. 40x80mm i zawierać wpisy:
a) Producent
b) Nazwa i model urządzenia
c) Pełna nazwa i adres sprzedawcy
d) Data produkcji
e) Okres gwarancji
f) Numery telefonów do serwisów na terenie RP.
►Zamawiający wymaga zaoferowania przedmiotu zamówienia spełniającego co najmniej wymagania minimalne określone przez Zamawiającego w treści Załącznika nr 1 do SIWZ oraz nie gorszego w zakresie jakości przy zachowaniu jego odpowiedniej funkcjonalności i celu przeznaczenia. ►Każdy oferowany przedmiot zamówienia winien być zgodny z obowiązującymi normami oraz posiadać deklaracje zgodności, atesty/aprobaty dopuszczające do użytku (o ile dotyczy danego produktu). Zamawiający określił w treści Załącznika nr 1 do SIWZ– dokumenty, które Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć wraz z dostawą. ►Wykonawca zaoferuje przedmiot zamówienia z terminem gwarancji: w zadaniu nr 1: 24-miesiące - licząc bieg terminów od dnia protokolarnego przyjęcia dostawy towaru, z tymże dla pozycji asortymentowych 2, 3, 4, 5, 16, 21, 22: okres 24-miesięcy - licząc bieg terminów od dnia protokolarnego przyjęcia dostawy towaru i dodatkowo 24-miesiące od daty zainstalowania sprzętu; w zadaniu nr 2: 36-miesięcy - licząc bieg terminów od dnia protokolarnego przyjęcia dostawy towaru. ►Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć na własny koszt oraz zapewnić własnymi zasobami i urządzeniami rozładunek i wniesienie dostarczonych produktów do pomieszczenia magazynu wskazanego przez pracownika Zamawiającego, po uprzednim zawiadomieniu Zamawiającego o terminie dostawy na warunkach określonych treścią zawartej umowy. ►Zamawiający dopuszcza: w zadaniu nr 1: dla pozycji asortymentowych nr 1, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 23, 25, 26, 27, 28 rozwiązania równoważne (art. 30 ust. 4 Ustawy) opisywanym w SIWZ w zakresie parametrów przedmiotu zamówienia opisanych za pomocą norm oraz wskazującym na markę producenta pod warunkiem,
że mają one nie gorsze parametry od opisanych przez Zamawiającego. Nie dopuszcza się odstępstw
w zakresie minimalnych parametrów oraz funkcji i przeznaczenia. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy przedmiotu zamówienia spełniają wymagania określone przez Zamawiającego (podstawa prawna: art. 30 ust. 5 ustawy) w opisie przedmiotu zamówienia oraz OWU. Zamawiający wymaga na podstawie § 13 Rozporządzenia Ministra Rozwoju z dnia 26 lipca 2016 r.
w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia (Dz.U. 2016 r., poz.1126) w związku z art. 25 ust. 1 pkt. 2 ustawy p.z.p. przedłożenia wraz z ofertą, przez każdego Wykonawcę, który zastosuje tzw. równoważność, informacji o zaoferowanych produktach tj. np. opisu parametrów oferowanych wyrobów lub karty katalogowej z których jednoznacznie będą wynikać parametry produktu z podaniem nazwy handlowej i producenta. Zamawiający dopuszcza wydruki etykiet z Internetu, kopię, zdjęcie, opis itp., z zastrzeżeniem, że z tych dokumentów będą wynikać parametry co najmniej określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 1 do SIWZ i dane identyfikujące produkt. Wykonawca oferujący produkty równoważne zobowiązany jest złożyć oświadczenie, że oferuje produkty równoważne w stosunku do wymagań zawartych w Załączniku 1 do SIWZ z podaniem numeru zadania, pozycji i nazwy produktu w stosunku, do którego oferuje produkt równoważny oraz producenta produktu równoważnego – druk oświadczenia według Załącznika Nr 6 do SIWZ Wykonawca, który nie oferuje równoważności nie ma obowiązku przedkładania opisów i materiałów jak powyżej. W przypadku gdy Wykonawca nie załączy do oferty dokumentów zawierających informacje jak powyżej Zamawiający uzna, że Wykonawca nie oferuje produktu równoważnego tylko produkt opisany w treści Załącznika nr 1 do SIWZ. ►Szczegółowy opis warunków realizacji przedmiotu zamówienia określa Załącznik Nr 3 do SIWZ stanowiący „Ogólne Warunki Umowy”.

Make an offer


» Time limit for receipt of tenders

03.11.2020 | 08:30


» Location

ul. Czwartaków 3
Grudziądz 86-300
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polska


» Category assortment

  • Large household appliances

» Buyer data

13 Wojskowy Oddział Gospodarczy
ul. Czwartaków 3
Grudziądz 86-300
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polska


» Contact details

Available after sign in

Sign in